Iliescu despre discutiile dintre liderii USL si Basescu: Nefiresc ar fi sa nu se intalneasca. Ar crea o impresie de ostilitate

401

iliescu „Ce-i nefiresc in a se intalni un premier in functie, practic, candidatul unic la sefia noului guvern, cu presedintele tarii? Nu-i normal sa discute, in liniste, lucrurile, sa se consulte? Nefiresc ar fi sa nu se intalneasca. Ar crea o impresie de ostilitate. Contactul e necesar, trebuie discutate lucrurile”, a comentat Iliescu pentru „Gandul”.

Totodata, el i-a criticat „pe cei care sug din deget o reactie” fata de aceasta intalnire informala.

„Dar nu vreau, neaparat, sa sug din deget o reactie, asa cum cum vad ca fac altii”, a spus el.

Referitor la faptul ca Ponta si Antonescu au trecut sub tacere atat subiectul discutiei, cat si intalnirea ca atare, liderul social-democrat a opinat ca sefii USL n-au avut, de fapt, ce comunica.

„O sa comunice cand vor avea ceva de comunicat. Asta e o anumita maniera de a judeca lucrurile – sa fie totul la vedere, sa fie transparent… Dar daca nu au avut ce comunica?! Abia maine, cei doi se vad oficial cu Basescu. O sa comunice atunci lucrurile de fond, nu?”, a adaugat fostul presedinte.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca a participat miercuri seara la o intalnire informala cu seful statului, Traian Basescu, el precizand ca subiectul de discutie a privit modul in care se va proceda in continuare si desemnarea lui Victor Ponta ca premier.

Antonescu a spus, la Antena 3, ca nu este vorba despre un pact intre USL si Traian Basescu.

El a precizat ca USL nu a renuntat la pozitiile sale publice in cadrul acestei intaniri.

„A fost o intalnire informala miercuri seara. Nu am motive sa evit raspunsul, nu a fost o intalnire secreta, ci informala. Asta nu inseamna pact, nu inseamna intelegere sau renuntarea la pozitiile publice adoptate”, a spus Antonescu.

„Intalnirea a avut loc, subiect de discutie a fost cum se procedeaza mai departe in posibila criza in care ne aflam si ca din punctul de vedere al meu si al colegilor din USL e ca se prodedeaza normal, ca Victor Ponta e desemnat premier”, a spus Antonescu.

„Nu s-a cedat, nu s-a dat, nu s-a promis, nu s-a targuit nimic in schimbul acestui lucru. Asta s-a discutat. Sunt primul care o spun public. Nu a semnat nimeni in numele USL ceva, nu s-a angajat nimeni la vreun compromis”, a spus Antonescu.

Intrebat in aceeasi emisiune televizata despre intalnirea cu presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta a declarat ca nu doreste sa comenteze discutii private, rezumandu-se doar la a afirma ca ceea ce a facut impreuna cu Crin Antonescu a fost facut in ideea ca Romania sa nu intre intr-o noua criza politica si intr-o perioada de instabilitate, ci sa aiba un nou guvern pana la Craciun si un buget aprobat in luna ianuarie, pentru a putea functiona ca o tara normala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos