Iliescu il desfiinteaza pe Dragnea in Le Figaro! Nu exista stat paralel! PSD ar trebui sa-l sustina pe Tariceanu la prezidentiale!

312

Fostul presedinte Ion Iliescu afirma, intr-un fragment din controversatul interviu pentru Le Figaro difuzat marti de Realitatea TV, ca PSD ar trebui sa-l sustina pe Calin Popescu Tariceanu la prezidentiale. In ceea ce-l priveste pe Liviu Dragnea, declara ca pozitia acestuia este destul de complicata din cauza problemelor cu justitia, in declaratiile prezentate in articolul din Le Figaro, aceasta fiind legata de fracturile din partid. De asemenea, se refera la statul paralel, in a carui existenta spune ca nu crede.

„In mod realist, partidul nostru va trebui sa il sustina pe domnul Tariceanu, care are mai multe sanse. Nu avem o personalitate din PSD care sa aiba sustinerea maselor. Nu suficient. Din pacate!”, afirma Iliescu in fragmente din interviul pentru Le Figaro.

De altfel, el mai afirma in interviu ca Tariceanu este un om cu o mare experinta politica. „Am colaborat cu el imediat dupa Revolutie. El era in Partidul National Liberal. Presedinte era domnul Radu Câmpeanu”, spune fostul sef al statului.

In ceea ce-l priveste pe Dragnea, Iliescu spune ca pozitia acestuia este complicata din cauza problemelor cu justitia.

„A fost forta partidului nostru aceasta unitate si aceasta solidaritate, responsabilitatea intelectuala in fata partidului si in fata membrilor. Aceasta este slabiciunea si chiar increderea reciproca cred ca este putin… (…) Sunt multi oameni de calitate in partid. Este totusi cel mai puternic partid in continuare si are cea mai mare influenta in rândul maselor. in toate categoriile de populatie. Dar, din pacate, exista fracturi interioare care se reflecta astazi. Pozitia personala a domnului Dragnea este destul de complicata din cauza acestor probleme cu justitia”, spune Iliescu.

In ceea ce priveste statul paralel, Iliescu declara ca nu crede in existenta lui.

„Multi oameni vorbesc despre statul paralel. Eu imi aduc aminte ce inseamna acesta, ce inseamna statul paralel. Nu este statul paralel, dar slabiciunea fortelor politice din tara si a partidelor poate crea un vid care, bineinteles, poate crea posibilitatea ca forte rebele, forte necontrolate, sa creeze aceasta imagine a unui stat paralel. Nu exista”, precizeaza fostul presedinte.

Interviul a fost invocat intr-un material mai amplu referitor la PSD si la situatia politica de la Bucuresti publicat de Le Figaro. Potrivit publicatiei, fostul presedinte Ion Iliescu a declarat ca „este o perioada dificila si confuza pentru PSD, care traieste cea mai grava criza politica a sa”, el apreciind ca „pozitia personala a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne in PSD”.

Dupa publicarea articolului din publicatia franceza, Ion Iliescu a negat afirmatia. Jurnalistul care l-a intervievat, Paul Cozighian a anuntat inca de luni seara ca are inregistrarea si ca o va face publica, arata News.ro.