Mai mult

  Iliescu intervine in scandalul alegerilor prezidentiale din 2009: ”Cei care sustin ca eu as fi VINOVAT de esecul candidatului PSD, spun MINCIUNI!”

  9,524FaniÎmi place

  Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă că în 2009 Mircea Geoană a câştigat alegerile prezidenţiale în ţară, dar votul din străinătate a schimbat rezultatul final în favoarea lui Traian Băsescu, iar cei care susţin că el ar fi fost vinovat de eşecul candidatului PSD spun minciuni.

  Reacţia acestuia vine după dezvăluirile lui Dan Andronic, conform cărora Kovesi, Maior şi Coldea au pus umărul la victoria lui Băsescu.

  „Din motive asupra cărora nu vreau să speculez, a revenit în dezbaterea publică o temă veche de opt ani: corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 2009. Spre surprinderea mea, şi în totală neconcordanţă cu realitatea, aceea de atunci, la care se adaugă amănunte necunoscute în epocă, Cosmin Guşă, patronul neconsolat al unei televiziuni suferinde, îmi atribuie mie eşecul candidatului PSD, Mircea Geoană. Afirmaţiile sale constituie o minciună, pe care nu mă sfiesc s-o consider ordinară. Faptele îi contrazic minciunile. Indiferent de rezultatul de atunci, Mircea Geoană a câştigat alegerile în ţară; votul din străinătate a schimbat rezultatul final. PSD s-a mobilizat exemplar, nu, cum afirmă Cosmin Guşă, nu s-a implicat, la sugestia mea. Da, am avut un diferend cu Mircea Geoană, la începutul lui 2005. Dar eu am o responsabilitate faţă de partid, în primul rând. Am trecut peste acel moment din 2005, deloc plăcut, şi am susţinut candidatura sa”, precizează vineri, pe blog, preşedintele de onoare al PSD.

  Ion Iliescu subliniază că, dacă în 2009 ar fi avut ceva de obiectat la candidatura lui Mircea Geoană, ar fi făcut acest lucru public.

  „Am considerat că PSD avea nevoie de o victorie în acele alegeri, pentru a schimba cursul politicii româneşti. Acum se vede cât de păguboasă a fost victoria lui Traian Băsescu. Cei care folosesc astfel de minciuni rudimentare o fac pentru a abate atenţia de la responsabilităţile lor şi faţă de situaţia din PSD, în epocă, şi faţă de eşecul lui Mircea Geoană în alegeri. Întotdeauna alţii sunt vinovaţi; ei sunt perfecţi şi imaculaţi. Nu are rost să cer postului de televiziune Realitatea un drept la replică. N-ar înţelege ce este acela, şi oricum nu le pasă de adevăr. Mă adresez acum celor care mai au spirit critic, şi gândesc cu mintea lor. Sunt mult mai mulţi decât cred cei care şi-au făcut din minciună instrument de lucru în media”, arată Ion Iliescu în postarea de pe blogul său, scrie Adevarul.

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...