Numerosi politicieni condamnati pentru coruptie au fost invitati de premierul Viorica Dancila sa participe la ceremonia preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE. In timp ce acestia au stat confortabil in Ateneul Roman, desi ataca deseori virulent UE, afara au protestat personalitati precum Oana Pellea, Mihai Sora si cunoscutul pianistul Dan Grigore.

Unul dintre invitatii de onoare la Ateneul Roman este Adrian Severin, care a executat o pedeapsa cu inchisoarea pentru fapte de coruptie. Severin a primit loc in loja, imediat in spatele liderilor Romaniei si ai UE. Un alt condamnat celebru, de asemeni invitat de onoare, este Adrian Nastase.

Atat Nastase cat si Severin au atacat virulent Uniunea Europeana in numeroase randuri.

In timp ce Adrian Severin, Adrian Nastase, Florin Iordache si alte asemenea „personalitati” penale si semianalfabete pozeaza in mari europeni, in afara Ateneului Roman au protestat in frig oameni precum Oana Pellea, Mihai Sora si Dan Grigore. Acestia tin sa le arate liderilor UE ca intr-adevar Romania este pro-europeana, iar nu dedicata albirii infractorilor de rang inalt.

Sursa: Aktual24