Presedintele Klaus Iohannis si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au fost prezenti la Palatul Regal la debutul ceremoniei funerare dedicata Regelui Mihai. La plecare, Iohannis a fost insotit de privirile dusmanoase ale presedintelui PSD.

Cei trei au stat pe acelasi rand, rezervat inaltilor oficiali. Inca din primele momente, Tariceanu a privit incruntat, vadit stresat, in directia lui Klaus Iohannis. La Plecare, presedintele a fost insotit si de privirile dusmanoase ale lui Liviu Dragnea.

Funeraliile Regelui Mihai I au inceput, sambata, la Palatul Regal, in prezenta membrilor familiei regale a Romaniei, a reprezentantilor a zeci de case regale din intreaga lume, a presedintelui Klaus Iohannis, a premierului Mihai Tudose, a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, a membrilor corpului diplomatic, a reprezentantilor cultelor religiase.

Dupa o ceremonie religioasa desfasurata in Sala Tronului, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a fost depus pe un catafalc in Piata Palatului, iar dupa un nou ceremonial religios si militar, sicriul a fost asezat pe un afet de tun si cortegiul funerar a parasit Piata Palatului Regal indreptandu-se catre Catedrala Patriarhala.

ceremonieceremonie2ceremonie3ceremonie4ceremonie5
Foto: Larisa Ciuta/Facebook

Sursa: aktual24.ro