Împăcarea dintre ”rege și sclav”, taxată DUR de Chirică: ”Între mine și Dragnea nu e posibilă o reconciliere după modelul Grindeanu!”

513

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, sustine ca o reconciliere intre el si Liviu Dragnea pe modelul Grindeanu nu este posibila, pentru ca nu vrea sa fie ambasador la Chisinau, dar ca nu exclude sa aiba discutii cu o persoana cu care se afla in relatii tensionate, indiferent ca este „rege sau sclav”.

Intrebat cum comenteaza faptul ca fostul premier Sorin Grindeanu s-a intalnit cu liderul PSD Liviu Dragnea, primarul Iasiului Mihai Chirica a spus, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu a discutat in ultima perioada cu Grindeanu, dar ca o revenire in politica i se poate intampla oricui. „Eu n-am avut o discutie cu Grindeanu in ultima perioada. O revenire in politica i se poate intampla oricui, prin urmare n-ar trebui s-o interzicem domnului Grindeanu. Concilierea face parte din practica diplomatica si politica a oricarui om si a oricarei structuri politice. Daca a facut-o si ii este bine, il felicit”, a afirmat Mihai Chirica, citat de Monitorul.

Cat priveste o impacare intre el si Dragnea, Mihai Chirica a spus: „Intre mine si domnul Dragnea nu e posibila o reconciliere dupa modelul Grindeanu”. „Nu vreau sa fiu ambasador la Chisinau. Eu nu neg nicio posibilitate de a discuta cu o persoana, indiferent daca este rege sau sclav”, a adaugat Chirica. Mihai Chirica a mai spus ca nu s-a decis inca daca va candida la sefia organizatiei judetene Iasi a PSD, pentru ca este preocupat de finalizarea unor proiecte importante ale primariei.

Intrebat de catre jurnalisti daca totusi il bate gandul sa se inscrie in cursa pentru conducerea PSD Iasi, Chirica a raspuns: „Nu totul in viata se face cu bataie”. Fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seara, la Antena 3, ca s-a intalnit cu liderul PSD Liviu Dragnea in urma cu cateva zile si au discutat despre „ce s-a intamplat in urma cu cateva luni”, precizand ca nu a fost o discutie tensionata. Grindeanu a infirmat ca i s-ar fi propus functia de consul sau ambasador la Chisinau, asa cum s-a vehiculat in presa.

Sursa: Monitorul