Mai mult

  În debandada totală a salariilor, ”lumina” vine dinspre liderul ALDE, Vosganian: ”Salariile cresc, doar în cazul a 20.000 de angajați există probleme!” Un fleac!

  9,521FaniÎmi place

  Varujan Vosganian, liderul deputaților ALDE, ne informează că știrea corectă a acestor zile este că salariile bugetarilor cresc şi doar în cazul a 2-3% există probleme. 

  ”În domeniul bugetar funcţionează cam 1,2 milioane de angajaţi. Dintre aceştia, înţeleg de la sindicate că există probleme în legătură cu circa 20.000. Deci, făcând raportul între un milion şi ceva şi 20.000, ştirea corectă este că salariile cresc şi doar în cazul a două-trei procente există astfel de situaţii”, a declarat Varujan Vosganian.

  Deputatul a mai susținut că efortul bugetar pentru salarii a înregistrat în doi ani o creştere în nominal de circa 40%, ”un efort considerabil, care arată că per ansamblu salariile vor avea o mare creştere. În orice caz, mult mai mare decât ritmul inflaţiei”.

  Vosganian recunoaște, însă, că este foarte posibil ca pentru anumite categorii să fie nevoie de ajustări.

  Cât despre avertismentele sindicatelor, Varujan Vosganian a susținut că: ”În afară de ce spun sindicatele nu vreţi să-mi mai daţi şi alt argument? Eu cunosc sindicatele de aproape 30 de ani şi mi s-ar părea chiar nepotrivit ca sindicatele să fie mulţumite, pentru că atunci liderii lor n-ar mai fi de folos pentru breasla lor. Salariile cresc de la 57 de miliarde la 80 de miliarde în doi ani, ca procent în PIB de la 7,5% la aproape 9%. Mie mi se pare că este o creştere care va trebui urmărită cu mare atenţie, ca să nu tulburăm echilibre bugetare, iar dumneavoastră spuneţi că sindicatele protestează. Păi, unde ar trebui să mergem, să spargem plafonul de nori, unde ar trebui să mai mergem cu salariile? Unde aţi văzut dumneavoastră într-o ţară ca salariile să crească în nominal cu 40% în doi ani, cum se întâmplă în România?”.

  Sursa: b1.ro

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...