În ministerele deținute de ALDE, totul merge strună! O fostă casieră și referent în guvernul Tăriceanu, propusă de Ministerul Energiei în consiliul de administrație al Rompetrol în locul unui strateg BNR!

545

Acţionarii Rompetrol Rafinare (RRC), companie care operează rafinările Petromidia Năvodari, şi care are 2,47 miliarde de lei capitalizare la bursa românească, l-au înlocuit din consiliul de administraţie pe Marius Mitruş, 38 de ani, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu încă din 2013 şi fost director adjunct la SRI, cu Nicoleta Viorica Soisun, 31 de ani, se arată la bursă.

În CV-ul noului membru din board-ul companiei se arată că Nicoleta Viorica Soisun a lucrat în perioada 2006-2007 în funcţia de casier la casa de editură şi presă Realitatea Românească pentru ca ulterior să ajungă direct referent la Canceleria Primului-ministru, care în perioada 2007-2009 a fost Călin Popescu Tăriceanu.

În prezent Nicoleta Viorica Soisun este consilier la secretariatul general al Guvernului.

Absolventă de ASE, Nicoleta Viorica Soisun nu menţionează în CV cum a reuşit să facă trecerea de la o poziţie de casier, timp de doar un an, la cea de referent la canceleria primului ministru. Ea a absolvit Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti în anul 2005. Solicitarea de înlocuire a lui Mitruş a venit în luna decembrie din partea statului, acţionar cu 44,7% la Rompetrol Rafinare. Vedeţi aici CV-ul Nicoletei Viorica Soisun.

Sursa: zf.ro