În plin scandal la MApN, Iohannis convoacă CSAT pe 2 teme de maximă importanță: deciderea strategiei naționale și participarea Armatei la o misiune NATO!

356

CSAT se reuneste, joi, sedinta fiind convocata de catre presedintele Klaus Iohannis pe tema participarii Armatei la o misiune NATO cu capabilitati navale, dar si a strategiei nationale de prevenire a proliferarii armelor de distrugere in masa.

Sedinta va avea loc de la ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Pe agenda intalnirii se afla participarea armatei cu o capabilitate navala la o misiune sub conducerea NATO in semestrul al doilea al anului 2017, dar si strategia nationala de prevenire a proliferarii armelor de distrugere in masa, informeaza News.ro

La sedinta CSAT ar urma sa participe si noul ministrul al Apararii, Mihai Fifor. El a fost numit de PSD pentru aceasta functie marti, iar trei ore mai tarziu a depus juramantul la Palatul Cotroceni.

Fifor era ministru al Economiei inainte si dupa mutarea sa la Aparare, locul i-a fost luat de social-democratul  Gheorghe Simon.

Permutarile din Guvern au avut loc dupa scandalul de la MApN in urma caruia Adrian Tutuianu a demisionat de la conducerea ministerului, dupa ce printr-un comunicat institutia anunta ca nu mai are bani, pentru ca nu se facuse inca rectificarea bugetara, astfel ca se vedea nevoita sa plateasca esalonat salariile militarilor si personalului civil.

Interimatul a fost apoi asigurat de vicepremierul Marcel Ciolacu, insa o numire plina era necesara urgent avand in vedere ca Ambasada Romaniei in SUA pusese la punct deja detaliile pentru o vizita luna aceasta la Washington a ministrului Apararii.

Astfel, la scurt timp dupa preluarea mandatului, Fifor va face aceasta deplasare pentru discutii cu mai multi oficiali americani.

Presa a comentat ca nici Fifor si nici Simon n-au pregatirea necesara pentru portofoliile pe care le vor conduce – cel dintai fiind de profesie filosof, iar al doilea absolvent al Facultatii de Mecanica din Cluj. Acestor ingrijorari presedintele PSD Liviu Dragnea le-a raspuns ironic: „Ne asumam ca suntem toti ingineri”.

Sursa: ziare.com