În prag de Congres, PSD e la un pas de implozie! Dezvăluiri bombă de la comisia SRI, după audierea lui Maior: Dragnea a stat la masă cu statul paralel!

484

Așadar, în prag de congres, PSD este la un pas de implozie. Bomba care aruncă în aer partidul a fost detonată la comisia SRI de George Maior.

Liviu Dragnea a stat la masă cu statutul paralel. În direct la Realitatea TV, șeful comisiei, Claudiu Manda, recunoaste că a fost un lung sir de astfel de întâlniri între liderii politici și membrii așa-zisului stat paralel. Mai mult, Claudiu Manda nu a sărit în apărarea șefului de partid, ci a spus că problemele trebuie discutate la comisie.

Claudiu Manda, şeful Comisiei pentru controlul SRI, a afirmat la Realitatea TV că s-a întâlnit o singură dată cu George Maior o singură dată. „Domnul Maior m-a rugat să ne vedem”, a spus acesta. Acesta a mai precizat că Florian Coldea a confirmat că vine la Comisie.

În ceea ce îl priveşte pe fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, Claudiu Manda a precizat că a primit o informare în anul 2013 că Klaus Iohannis era incompatibil.

Întrebat cum vede întâlnirile dintre Liviu Dragnea şi „statul paralel”, şeful Comisie SRI a afirmat nu poate să răspundă la o astfel de întrebare.

Acesta a mai precizat că urmează să fie chemat şi Liviu Dragnea la Comisia parlamentară pentru controlul SRI. Claudiu Manda a mai declarat despre „celebrul eveniment de tăiere a porcului, că „nu s-a tăiat un porc, a fost o masă de Crăciun la care au participat mai multe persoane”.

„Şefi de instituţii au participat la acea masă”, a mai spus acesta adăugând că Maior nu a vorbit despre „tăiere porcului”.

„Este important pentru noi la Comisie să aflăm toate detaliile”, a adăugat acesta.

Dezvăluiri bombă de la Comisia SRI. Surse din cadrul comisiei au dat detalii importante despre ceea ce s-a întâmplat la audierea bombă de la începutul săptămânii. Fostul șef al SRI George Maior a răspuns atunci timp de 6 ore întrebărilor membrilor comisiei și a confirmat, între altele, că Liviu Dragnea a participat la chermezele așa-zisului stat paralel.

În interiorul Comisiei, spun sursele Realitatea TV, Maior a vorbit despre influențe pe care unii membri ai așa-zisului stat paralel le-ar avea asupra fostului șef ANI Horia Georgescu, dar și despre presiunile care s-ar fi făcut pentru ca ANI să le facă dosare lui Klaus Iohannis și Eduard Helvig.

Maior nu a recunoscut presiunile, dar a vorbit în comisie despre ele, susțin aceleași surse. A urmat valul de dezvăluiri legate de relația veche dintre Liviu Dragnea și Florian Coldea. Dragnea ar fi participat la chermezele statului paralel, la invitația lui Coldea. Tot Maior ar fi spus în comisie că Dragnea a participat și la deja celebrul episod al tăierii de porc și acolo ar fi fost coordonatorul acțiunii.

Audierile de la Comisia SRI nu au cum să nu îi dea fiori reci lui Dragnea, mai ales că fostul șef al SRI le-a transmis parlamentarilor că e dispus să mai vină o dată la audieri și că mai sunt multe lucruri de spus, legate inclusiv de relația șefului PSD cu oameni din asa zisul stat paralel.

Șeful comisiei SRI, Claudiu Manda, ar fi ieșit din grațiile liderului PSD după ce acesta a aflat că Manda s-a întâlnit cu Maior chiar înainte să fie audiat. Iar potrivit surselor Realitatea Tv, fostul șef al SRI s-ar fi văzut chiar de două ori cu Manda.

Surse din PSD susțin că episoadele cu George Maior i-au fost fatale lui Manda, care a ieșit din cărți pentru funcția de președinte executiv. Acesta va candida pentru funcția de vicepreședinte PSD, o funcție mult sub cea de președinte executiv. În acest context, Liviu Dragnea s-a reorientat, iar în acest moment, favorit pentru funcția de președinte executiv ar fi Mihai Fifor.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos