In PSD, recunoasterea acelor adevaruri care nu-i convin ”stapanului absolut al Romaniei” se plateste cu functia. Cazul Teodorovici!

461

Eugen Teodorovici nu a fost zburat din postul de consilier al premierului pentru că a lansat cine știe ce atacuri la adresa lui El Lider Maximo, domnul Liviu Dragnea, ingineraşul care se visează stăpânul absolut al României, sau pentru că ar fi încercat să știrbească din autoritatea, atâta câtă e, a lui Mihai Tudose, ci pentru că pur și simplu a îndrăznit să gândească cu voce tare, să spună lucruri de bun simţ și să admită adevăruri, scrie Mircea Morariu, într-un articol pentru Adevărul.

De exemplu, că Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a făcut mai multe declarații nepotrivite, că nu se justifică deloc construirea unui mega-stadion în Teleorman și că Biserica ar trebui să conștientizeze că trăim în secolul XXI și că ar trebui să plătească impozite.

”Nu e vorbă, Biserica, indiferent de ce rit este, îşi cunoaşte foarte bine şi interesele, şi modul în care trebuie să le administreze în specificul normelor economice ale secolului al XXI lea. Căci altfel cum s-ar explica, de pildă, anunţul făcut public în vreme cu puţină vreme de Arhieposcopia Vadului, Feleacului şi Clujului că a achiziţionat acţiuni de la Electrica? Şi aceasta e numai una dintre operaţiunile comerciale ale SC. BOR. SA, al cărui preşedinte al Consiliului de Administraţie este însuşi patriarhul Daniel”, mai scrie Morariu, pentru Adevărul.

Fără doar și poate, Teodorovici a vorbit despre necesitatea de impozitare a Bisericii deoarece cunoaște aceste informații și pentru că știe cât de mari sunt şi averea, şi veniturile nu numai ale BOR, ci şi ale celorlaltor culte din România.

Totuși, Morariu nu crede că motivul demiterii on the spot a lui Eugen Teodorovici a fost propunerea de impozitare a Bisericii.

”Contrazicând decizia cu dedicaţie a vicepremierului Sevil Shhaideh care a aprobat sume imense pentru un mega stadion ce ar urma să se construiască în capitala Teleormăniei, dl. Eugen Teodorovici a spus un adevăr. Iar recunoaşterea acelor adevăruri care nu-i convin mai- marelui partidului, la PSD se plăteşte cu funcţia”, a continuat Mircea Morariu, pentru Adevărul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos