Loading...
În regatul penalilor, nu e o problemă dacă ai mâna lungă și ești pedepsit cu ani grei de pușcărie pentru asta, atâta timp cât te recomandă ”competențele profesionale”! – Circul Politic

În regatul penalilor, nu e o problemă dacă ai mâna lungă și ești pedepsit cu ani grei de pușcărie pentru asta, atâta timp cât te recomandă ”competențele profesionale”!

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri ca nu are nimic impotrica ca Darius Valvov sa ramana consilier al premierului. “Este decizia dumnealui daca ramane”, a spus Tariceanu, adaugand ca este o condamnare in prima instanta.

„Competentele profesionale nu au fost puse la indoiala in timpul procesului”, a declarat presedintele Senatului. Prin urmare, daca un ministru este condamnat pentru viol sau pedofilie atunci ar putea ramane in functie, cat timp „competentele sale profesionale” nu au nicio legatura cu faptele sale.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Darius Valcov, actual consilier in aparatul de lucru al prim-ministrului, la 8 ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva. Valcov este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil.

Pentru infractiunea de trafic de influenta, Darius Valcov a primit 4 ani de inchisoare. Pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru a primit 6 ani, iar pentru operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, inca 2 ani.

Dupa contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la inchisoare pentru o perioada de 8 ani.

ICCJ a decis si confiscarea banilor pe care Darius Valcov i-ar fi primit ca mita. Este vorba de 6,2 milioane lei.

Sursa: aktual24.ro

În regatul penalilor, nu e o problemă dacă ai mâna lungă și ești pedepsit cu ani grei de pușcărie pentru asta, atâta timp cât te recomandă ”competențele profesionale”! was last modified: februarie 9th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close