În România condusă de PSD, ilegalul devine legal! Legea lui Iordache a trecut de Camera Deputaților: banii negri nu vor mai putea fi confiscați!

895

Camera Deputaților a votat miercuri o serie de modificări la Legea finanțării activității partidelor politice și a campaniilor electorale, astfel încât banii folosiți ilegal de partide în alegeri sau la referendum să nu mai poată fi confiscați.

Inițiatorul propunerilor este nimeni altul decât Florin ”Altă Întrebare” Iordache, autorul Ordonanței 13, care a scos la începutul anului peste 500.000 de oameni în stradă.

Au fost excluse astfel de la confiscări finanțările ilegale oferite de companii, instituții sau entități finanțate din fonduri publice, donațiile străinilor sau firmelor peste limita legală și finanțările provenite din diverse asocieri. Eliminarea confiscării finanțărilor ilegale din alegeri ar trebui să fie aplicată inclusiv în cazul referendumurilor.

În schimb, puterea a stabilit majorarea subvenției acordate partidelor. Pentru a intra în vigoare, modificarea mai trebuie promulgată și de președintele Klaus Iohannis.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos