In vara, coalitia PSD-ALDE va trage linie: se pregateste o remaniere menita sa dea la toamna un suflu nou guvernului Grindeanu! Olguta, Tudorel Toader si Viorel Stefan, printre ministrii vizati!

294

Coaliţia de guvernare pregăteşte o remaniere menită să dea la toamnă un suflu nou cabinetului PSD-ALDE, scrie evz.ro.

Cel puţin 5 miniştri se află în pericol să fie schimbaţi după ce au primit deja un „cartonaş galben”. Pe lista scurtă se află Tudorel Toader (Justiţie) pentru legislaţia penală şi aglomeraţia din închisori, Viorel Ştefan (Finanţe) pentru impozitul pe gospodărie, Mihai Tudose (Economie) pentru Fondul Suveran de Dezvoltare şi Florian Bodog (Sănătate) pentru criza vaccinurilor. Liderul PSD Liviu Dragnea mai este nemulţumit şi de alţi miniștri, spun surse din partid, pe care îi acuză că sunt „invizibili”.

Ultimul ministru atenţionat este cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după anunţul acesteia privind plafonarea indemnizaţiei de creştere a copilului, fără ca această măsură să aibă sprijinul PSD sau al premierului Sorin Grindeanu.

„Se va trage linie”

„Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, au un act bun de guvernare, numai că ei comunică doar efectele, uitând să comunice înainte ceea ce a determinat acea măsură”, a spus Dragnea. El a asigurat că în partid urmează o discuţie „interesantă” despre activitatea miniştrilor.

Întrebat dacă va face o remaniere în următoarele 60 de zile, premierul a spus că astfel de discuţii nu se poartă la televizor dar a ţinut să precizeze că deja o parte din miniştri îşi pierd „un anumit ritm”. „La un moment dat, probabil, se va trage linie atunci când unii dintre ei au alergat, au făcut treabă şi nu mai au suflu”, a spus el la Antena 3.