În ziua în care Guvernul PSD-ALDE a schilodit economia României, ministrul Finanțelor își permite o replică obraznică față de Iohannis: ”Salariile vor crește cu 2 lei, nu cu 3 cum anunța președintele!”

369

Președintele Klaus Iohannis anunța, săptămâna trecută, că un român cu salariu mediu brut va câştiga 3 lei după marea revoluţie fiscală PSD-ALDE.

Imediat după ședința de Guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a Codului Fiscal, ministrul Finanțelor,  Ionuț Mișa, a ieșit, într-o conferință de presă neobișnuită, în care a explicat, cu ajutorul unui retroproiector, cum salaraiile nu vor crește, așa cum anunța Iohannis, cu 3 lei, ci cu doi lei.

”Am adoptat o reducere a impozitului pe venit pentru salarii, reducere a impozitului pe venit pentru pensionari, PFA, venituri din chirii, din dobânzi, din premii, din activități agricole. O creștere cu 7,1 % a veniturilor pe care le realizează persoanele ce desfășoară astfel de activități.

Transferul contribuțiilor e prevăzută în programul de guvernare, aprobată în Parlament. În 2018 vom avea un impozit de 10% pe venit, contribuții la salariat de 35%. 15% din contribuțiile salariatului sunt trenasferate la angajator, iar de la angajator vor fi transferate 20% în 2018. În total, se realizează o scădere de 2,25%. ”, a spus Ionuț Mișa.

Conform calcului făcut de Mișa, după aplicarea noii OUG, pentru un salariu brut de 3.200 în acest an cu un venit net de 2.244, salariul brut va urca, în 2018, de la 3.200 la 3.840, iar salariul net va urca 2.246 de lei. Astfel, diferentța în plus, la net, e de 2 lei.

content-image

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos