”Înapoi la regimul comunism!” Mircea Cărtărescu, mesaj apocaliptic după Congresul PSD: ”În încă o țară europeană sună stingerea!”

1311

Reset la o națiune întreagă. Înapoi la regimul comunist, la congresele de la Sala Palatului și la clanul Ceaușescu. În încă o țară europeană sună stingerea, a scris Mircea Cărtărescu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Postarea scriitorului Mircea Cărtărescu a fost făcută după spectacolul de imagine pe care liderul PSD Liviu Dragnea și l-a oferit sâmbătă, pe scena Sălii Palatului, unde a avut loc congresul extraordinar PSD. Un simulacru, dacă e să le dăm crezare Ecaterinei Andronescu și lui Nicolae Bădicioiu, care și-au retras candidatura la funcția de președinte executiv, loc rezervat protejatei lui Dragnea, Viorica Dăncilă, premier al României.

Mai mult, însuși liderul PSD Liviu Dragnea și-a oferit un simulacru de reconfirmare a sa în funcția de președinte, dar nu prin vot ci prin subterfugii specifice PR-ului de vedetă, prin interogarea sălii, ca un star rock.

În acest timp, în stradă, Jandarmeria a dislocat forțe uriașe, supradimensionate cu mult față de numărul protestatarilor și a interzis accesul în zona de protest atunci când numărul protestatarilor a început să crească. Mai mult, înainte de începerea congresului au fost ridicați cu duba trei protestatari. iar jandarmeria era pregătită să intervină cu tunurile cu apă, așa cum, cu nostalgie a recunoscut și Claudiu Manda, șeful comsiei SRI, că ar fi fost oportun să se facă, invocând un fals model german.

Postului Realitatea TV i s-a interzis instalarea unui studio de transmisiuni în imensitatea Sălii Palatului, pe motiv că nu mai există spațiu, jurnaliștii postului făcând pe parcursul întregii zile transmisiuni și interviuri cu invitații, zgribuliți, direct din stradă.

Sursa: revista22

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos