Inca o beizadea in Guvern: Fiul baronului PSD de Vrancea numit de premierul Ciucă secretar de stat!

1495

Tudor Buzatu, fiul presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost numit miercuri in functia de secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciuca. Secretariatul General este condus de Marian Neacsu (PSD), care detine o condamnare penala pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul sau parlamentar.

Decizia de numire a lui Tudor Buzatu a fost publicata, miercuri, in Monitorul Oficial.

Tudor Buzatu a fost secretar de stat si in Guvernul Dancila. In 2018, el a fost numit de PSD in aparatul de lucru al Anei Birchall, pe atunci vicepremier responsabil de parteneriatele strategice.

Intrebat in 2018 de Recorder ce il recomanda pe fiul sau pentru aceasta functie, Buzatu a raspuns: „Noi suntem o familie de politicieni. Dumneavoastra ati venit, v-ati luptat cot la cot, v-ati inscris si eu nu v-am promovat? Ce pot sa spun, l-a recomandat organizatia, partidul, si el doar nu era prost sa refuze”.

Chestionat daca numirea fiului sau nu este nepotism, Buzatu a ras:  „Cum sa fie nepotism asta? Poate aveti dreptate (rade ironic). Tatal meu este si el politician”.

Si mama lui Tudor Buzatu are o functie politica bine platita. Aceasta se numeste Gabriela Cretu si este senator PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos