Încă o ”reușită” a guvernului PSD! După ce s-au trezit cu salariile crescute doar pe hârtie, cadrele medicale anunță grevă generală! Ministrul Sănătății îi acuză de ipocrizie!

534

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, le-a raspuns, luni, sindicatelor din sistemul sanitar care au anuntat declansarea grevei generale, ea spunand ca ar fi „o ipocrizie” sa inceapa protestele, in conditiile in care veniturile nete ale cadrelor medicale vor creste.

„Stiu ca sunt nemultumiri, dar acel procent de 30 la suta pentru sporuri trebuie respectat. Veniturile nete cresc. (…) O sa mai discutam cu Sanitas. Aceste salarii nu sunt mici. Ar fi o ipocrizie din partea celor de la Sanitas sa inceapa greva, sa faca greva in conditiile in care aceste venituri nete cresc”, a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Sorina Pintea.

Ea a spus ca pot fi acordate sporuri si din venturile proprii ale spitalelor si ca depinde doar de manageri, de modul in care acestia stiu sa gestioneze.

Sanitas, cea mai puternica organizatie sindicala din sectorul sanitar, a decis, luni, ca medicii si angajatii din sistemul sanitar afiliati sa declanseze greva generala dupa Pasti, ei fiind nemultumiti de faptul ca majorarile salariale intre 70% si 170% anuntate de Ministerul Sanatatii incepand cu data de 1 martie sunt „doar pe hartie”, a declatat luni, pentru hotnews.ro, prim-vicepresedintele federatiei Sanitas, Iulian Pope.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, anuntase, la inceputul lunii februarie, la scurt timp dupa instalarea in functie, ca salariile medicilor, asistentilor medicali si ale altor angajati din sistem vor creste cu procente cuprinse intre 70% si 170%, incepand cu data de 1 martie.

Liderul Sanitas, Leonard Barascu, a anuntat, luni, ca „toate lumea vrea declansarea grevei” si ca s-a decis dechiderea conflictului de munca, iar din 20 martie sindicalistii vor incepe actiunile de pichetare a ministerelor.

„Galagie mare, toata lumea vrea, daca se poate, sa incepem din momentul asta sa deschidem conflict, sa iesim in strada, sa facem greva. Trebuie sa ne aliniem totusi la ce spune legea. Am decis sa deschidem si conflict de munca, sa strangem semnaturi. Incepand cu data de 20, de saptamana viitoare, asta inseamna marti si joi, o sa incepem cu pichetari la ministere”, a declarat liderul Sanitas.

El a spus ca in 25 aprilie va fi organizat un miting la care sunt asteptati cel putin 20.000 de oameni, iar dupa acest miting va urma imediat greva generala.

„In 25 aprilie va fi un miting de amploare la care speram sa aducem cel putn 20.000 de oameni. Greva generala va urma imediat dupa miting, in functie de ce se va intampla”, a precizat liderul Sanitas.

Sursa: aktual24.ro