Inca un ELOGIU adus PROTESTATARILOR ROMANI in prestigioasa publicatia Washington Post!

479

În lumina respingerii celebrei ordonanțe de urgență 13 și în contextul protestelor organizate în Franța și Albania după model românesc, The Washington Post publică un portret al protestatarului român.

Vorbim despre un reportaj scris de Alison Mutler, coordonatoarea biroului Associated Press în București și ilustrat cu fotografii făcute de celebrul fotograf Vadim Ghirda, unul dintre cei mai buni fotojurnaliști din lume, care a primit recent premiul al doilea la World Press Photo of the Year.

„We don’t beLiviu” sau „EU, we don’t want to Liviu” sunt unele dintre mesajele scrise pe bannerele afișate timp de 22 de seri consecutiv, inclusiv una dintre replicile din Star Trek’s: Mr. Spock uitându-se la clădirea Guvernului afirmă: „Căpitane, am scanat clădirea, nu există nicio urmă de inteligență acolo”.

Corespondentul Associated Press, Alison Mutler, care a scris reportajul notează și faptul că unele dintre mesajele anti-corupție aflate pe pancartele protestatarilor au fost scrise în limba engleză, dorind să atragă un public larg, iar altele au fost imposibil de tradus pentru presa internațională. Protestatarii au cântat la vioară sau la chitară, au dansat, au pus în scenă piese de teatru sau dansuri, uneori cu umor negru și sarcasm.

La protestele din România au fost prezenți  și tehnicieni care nu au ezitat să-și arate abilitățile. Luminițe de culoare verde și albastră au fost proiectate pe clădirile din Piața Victoriei, cu mesajul #rezist. Celebrul personaj Batman din benzile desenate, care salvează țara de personaje negative, a fost de asemenea proiectat pe clădirile din București, scrie RFI.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos