Încă un ministru ”de colecție” propus de PSD! Ioan Deneș s-a remarcat printr-o declarație homofobă demnă de Evul Mediu, iar până să ajungă senator a fost electrician la CFR!

406

PSD a hotarat, in cadrul sedintei Comitetului Executiv National, ca inlocuitorul Doinei Pana la ministerul Apelor si Padurilor sa fie senatorul Ioan Denes.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Unele surse afirma ca singurul care s-ar fi opus ar fi fost presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan.

Ioan Denes este la al doilea mandat de senator. In 2012 a intrat in Parlament pe listele USL, din partea PNL, iar dupa ruperea aliantei, Denes a fost primul parlamentar care si-a anuntat trecerea de la PSD la PNL.

Ioan Denes s-a facut remarcat in 2017 printr-o declaratie homofoba care a atras nu numai criticile presedintelui de partid, ci si proteste la sediul PSD. In cadrul unei conferinte de presa, Denes a afirmat ca persoanele de acelasi sex nu au voie sa se tina de mana pe strada daca nu scrie in vreo lege acest lucru.

Ioan Deneș este la al doilea mandat de senator, după ce în 2012 a intrat în Parlament pe listele USL, din partea PNL. După ruperea alianței, Deneș a fost primul parlamentar care și-a anunțat trecerea de la PSD la PNL. În 2016 a fost ales pe listele PSD.

Social-democratul a fost electrician la CFR, profesor într-un centru de plasament din Beclean, iar apoi director la o firmă din Dej, până să fie ales senator, în 2012.

Ioan Deneș s-a născut în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, iar în această sesiune parlamentară are o singură interpelare, a semnat 45 de inițiative legislative și a avut 67 de luări de cuvânt în plen. Este membru în comisiile pentru regulament, validare și administrație publică și organizarea teritoriului.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos