Inca un proiect prin care infractorii sunt incurajati a fost adoptat de coalitia PSD-ALDE: pedeapsa la domiciliu sau de weekend!

280

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a afirmat luni, referitor la proiectul privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, ca lucratorii din Ministerul Administratiei si Internelor care ii vor supraveghea pe cei arestati la domiciliu prin intermediul bratarii electronice vor fi selectati din randul specialistilor. De asemenea, Nicolicea le-a spus jurnalistilor ca au prezentat proiectul ”intr-un mod mai mult sentimental decat intr-un mod juridic”.

Intrebat de ce persoanele condamnate pentru fapte asimilate coruptiei nu au fost exceptate de la prevederile legii privind executarea pedepselor, Eugen Nicolicea a replicat:

”Au fost eliminate toate faptele de coruptie. Solicitarile adresate in spatiul public se refera la faptele de coruptie. Coruptie ii spunem, coruptie scriem”. El a mai spus ca acest proiect a fost prezentat de catre jurnalisti ”intr-un mod mai mult sentimental decat intr-un mod juridic”. Nicolicea a sustinut ca el a propus ca si persoanele condamnate pentru coruptie sa beneficieze de aceasta lege. ”Punctul meu de vedere era acela ca odata condamnat, toti condamnatii sunt egali si au de ispasit niste pedepse”, a adaugat acesta.

Referitor la amendamentul potrivit caruia vor fi desemnati lucratori anume desemnati de catre MAI pentru a supraveghea cu sau fara bratara electronica persoana arestata la domiciliu, Nicolicea a spus ca acesti lucratori vor fi selectati, iar bratara electronica prin care vor fi monitorizati cei arestati inseamna „o harta pe un ecran unde este urmarita persoana in cauza”.

„Vor fi selectati din randul specialistilor. Bratara electronica inseamna sa ai o harta pe un ecran si sa fie un lucrator specializat in lucru cu acesta aparatura. Vezi ca s-a deplasat cineva de la domiciliu, sesisezi, nu te duci tu, ca nu esti cel care pune in ordine, ci semnalezi pe cel mai apropiat lucrator de politie sa reactioneze. Nu este un mare lucru”, a explicat acesta.

De asemenea, intrebat ce se intampla cu persoanele care nu vor fi supravegheate cu bratara electronica, Nicolicea a spus:

„Sunt persoane care trebuie sa se prezinte la control o data, de doua ori pe saptamana si, fiind repartizati pe intreg teritoriul tarii, sunt mai putine persoane pe care nu ar avea cine sa le supravegheze, cel putin un sef de post si un agent este in fiecare comuna, nu? Ei bine, in situatia in care respectivii incalca aceasta chestiune, reactioneaza autoritatile locale. Cu privire la incalcarile respective, sa stiti ca acesta este subiectul care trebuie punctat, ca nu pleaca nimeni sa execute o masura alternativa daca nu dispune judecatorul, ori daca judecatorul a constatat ca persoana respectiva poate sa beneficieze de astfel de masura, va beneficia. Sper ca nu va manifestati neincrederea intr-un judecator sau in independenta judecatorului”.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos