Încă un RECORD cu care Dragnea se poate mândri! Mai multe școli din țară au rămas cu visteria goală: NU mai sunt BANI pentru salariile profesorilor!

206

Zeci de profesori din Prahova nu si-au luat salariile pe luna septembrie dupa ce visteriile primariilor au ramas goale la acest capitol. Reprezentantii DGFP Ploiesti spun ca sunt probleme in mai multe localitati din judet, inregistrate dupa majorarea salariilor.

Printre primariile care nu au avut bani sa achite salariile personalului didactic si nedidactic, pe luna septembrie, se numara si cea din Salcia, o comuna mica si una dintre cele mai sarace din Prahova.

Potrivit primarului, Dan Bostina, 17 profesori ar fi trebuit sa-si primeasca salariile pe 9 octombrie, aferente activitatii din luna trecuta. Nu s-a intamplat acest lucru intrucat visteria e goala.

”Pe 9 octombrie am avut zi de salariu. Nu am dat salariile pentru ca nu avem bani. E primul an cand patim asa ceva, cu profesorii. A mai fost un an cand nu am avut bani si nu am dat salariile in Primarie trei luni. Dar la profesori, nu“, a declarat Bostina.

Acesta a precizat ca in acest moment mai are suma de 5.000 de lei, pentru tot anul, pentru plata profesorilor.

“Scoala a avut alocat, pentru salarii, la inceputul anului, suma de 432.000, dintre care s-au cheltuit 427.000 de lei. Au ramas 5.000 de lei. S-a facut solicitare sa mutam banii din trimestrul IV in trimetestrul III, ceea ce s-a si realizat. Am ramas descoperiti in trimestrul IV cu suma de 150.000 de lei. Ne confruntam cu o situatie pe care nu o putem rezolva noi, pe plan local”, a afirmat primarul din Salcia.

Dan Bostina a adaugat ca legea permite ca din bugetul local sa suplimenteze fondurile pentru salariile dascalilor, insa nu-si permite acest lucru avand in vedere ca la capitolul venituri estimate, pe tot anul, are prevazuta suma de 100.000 de lei.

Primarii au cerut suplimentarea fondurilor la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti, in conditiile in care banii pentru plata personalului didactic si nedidactic vin de la Ministerul Educatiei, prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti.

Purtatorul de cuvant al acestei institutii, Dumitru Bejinariu, a declarat, pentru MEDIAFAX ca in privinta sumplimentarii se asteapta o hotarare de Guvern.

“Bani sunt. Asteptam o hotarare de Guvern si suplimentam fondurile pentru personalul didactic si nedidactic. Sunt probleme in mai multe localitati din Prahova. S-au majorat salariile si nu au ajuns banii”, a declarat Bejenariu.

Sursa: aktual24.ro