Inca una de la premierul agramat al guvernului PSD: ”Romania si Italia sunt parteneri privilegeati!”

153

Prim-ministrul Viorica Dancila nu a reusit, in declaratia comuna sustinuta cu omologul sau italian, sa evite greselile de exprimare si, cu foile in fata, a spus ca Romania si Italia sunt parteneri „privelegeati”.

„Romania si Italia sunt parteneri privelegeati, puternic legati cultural si lingvistic si care impartasesc aceeasi viziune privind o Europa unita, solidara si puternica”, a spus Viorica Dancila, chiar in primul minut al discursului (00:51/52).

„Am agreat ca imediat ce se va constitui viitorul guvern italian, sa avem o sedinta comuna care ar putea contribui la cooperarea sectoriala deja foarte buna intre tarile noastre, in domenii precum securitate si aparare, demeniile economice, energie, mediu, Justitiei si afaceri interne, sanatate, cultura si educatie”, a adaugat premierul Viorica Dancila, la conferinta de presa comuna sustinuta cu presedintele Consiliului de Ministri din Italia, Paolo Gentiloni.

Premierul Viorica Dancila a mai precizat ca a discutat cu Paolo Gentiloni despre contributia activa la dialogul privind viitorul Uniunii Europene, precum si despre importanta comunitatii romanesti din Italia.

„L-am felicitat pe domnul prim-ministru Paolo Gentiloni pentru preluarea de catre Italia a mandatului de presedinte in exercitiu al OSCE in acest an, l-am asigurat de sprijinul ferm al Romaniei in eforturile de a gestiona provocarile complexe la adresa securitatii din Europa”, a mai afirmat Dancila.

Sursa: ziare.com