Încep să cadă capetele corupției! Dan Șova, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru 100.000 euro mită!

436

Instanta suprema l-a condamnat, luni, pe fostul senator Dan Sova la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in dosarul CET Govora. In aceeasi cauza, fostul director CET Govora, Mihai Balan, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Decizia nu este definitiva.

Ca argument in favoarea condamnarii lui Sova pentru trafic de influenta, procurorul a spus ca Sova a pretins in mod direct 5.000 de euro pe luna de la denuntatoarea in acest dosar in schimbul interventiei sale pe langa directorul general Mihai Balan pentru incheierea unui contract de asistenta juridica cu casa de avocatura a denuntatoarei. Sova a primit in total suma de 100.000 de euro.

Procurorul a apreciat ca traficul de influenta este “o infractiune cu consumare anticipata si instantanee” si ca apararile formulate de Sova sunt infirmate de probe.

Procurorul a consemnat ca Sova sustine ca s-a intalnit o singura data cu Balan, in timp ce acesta sustine ca au existat doua intalniri, iar martorii propusi de Dan Sova sunt martori care l-au deservit ca soferi, depozitiile nefiind relevante.

“Inculpatul a beneficiat de plati lunare pana in iulie 2014. Infractiunea s-a consumat in 2011, dar s-a epuizat in 2014. Inculpatul nu a contestat incheierea contractelor dar sustine ca au fost respectate dispozitiile legale. A confirmat insa ca nu au avut aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor. Apreciem ca aceasta contuita a inculpatului se circumscrie sferei ilicitului penal”, a spus procurorul, apreciind ca aceste elemente impun condamnarea lui Sova la inchisoare pentru trafic de influenta si pedeapsa complementara.

Din pedeapsa principala va fi scazuta perioada retinerii, arestarii preventive si a arestului la domiciliu.

Procurorul a mai cerut confiscarea speciala a sumei de 100.000 euro si mentinerea sechestrului asigurator.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos