Incompetenta marca PSD. Rares Bogdan: Guvernul Dancila este pe cale sa rateze o oportunitate istorica la Bruxelles!

361

Rares Bogdan anunta ca Romania are o sansa istorica sa obtina o pozitie de vicepresedinte al Comisiei Europene, insa aceasta este pe cale de a fi ratata intrucat Guvernul Dancila „nu are credibilitate”.

„ROMANI CU CAPUL PLECAT. Nu lasam lucrurile asa, oameni buni!

Asaltul mitocanesc la adresa independentei Justitiei, tentativele mizerabile de a inchide gura protestatarilor si toate actiunile care plaseaza tara noastra in zona cenusie a lumii fac din Guvernul Romaniei ciumatul Uniunii Europene. In aceste zile cruciale, cand statele cele mai puternice ale UE si-au maximizat pozitia si au obtinut posturi cheie in eurosistem, Romania risca sa fie aruncata la margine. Si asta din cauza faptului ca PSD se afla intr-un proces de rebranding care nu convinge pe nimeni. E doar o actiune de cosmetizare care nu trece sticla, cum se spune. Liderii europeni nu sunt tampiti, dar atitudinea PSD arata zi de zi ca asa ii considera. Daca ar avea credibilitate, Guvernul Romaniei ar putea cere, cu fruntea sus, cu sanse mari, un post de vicepresedinte al Comisiei Europene. Insa dupa cum s-a vazut, i-a fost refuzata pozitia de comisar intermediar, iar portofoliul vacantat in urma demisiei Corinei Cretu a fost preluat de alt comisar. O rusine incredibila.

Sunt auspicii favorabile Romaniei, caci voci importante din executivul eurosistemului cer un echilibru geografic si arata clar spre Europa de Est.

Exista un curent care o impinge pe Viorica Dancila sa se propuna comisar din partea Romaniei, unul dintre motive fiind ca ambitiile ei (si alea, induse) pentru o eventuala candidatura la prezidentiale sa fie atenuate. Dar ce vor atletii acestui curent, o si mai proasta imagine pentru tara noastra?

Nu este singura optiune, din fericire aud ca pe lista scurta a PSD exista inca trei nume, doua fiind ale unor oameni competenti. Mai draga, sa va dea Dumnezeu gandul cel bun! Poate puteti trece peste orgolii, hm?”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Si europarlamentarul PNL Siegfried Muresan solicita Guvernului Romaniei sa negocieze o functie de vicepresedinte al Comisiei Europene, spunand ca Romania are sansa de a obtine un portofoliu foarte important in viitoarea Comisie Europeana, avand in vedere conjunctura europeana favorabila tarii noastre.

„Vedem cum, saptamana aceasta, in toate functiile importante din Uniunea Europeana au fost desemnati candidati din statele membre vechi, din vestul Europei. Germania a primit presedintia Comisiei Europene, Belgia, presedintia Consiliului European, Italia, presedintia Parlamentului European, Franta a primit conducerea Bancii Centrale Europene, iar Spania, functia de Inalt Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate. De aceea, daca va trece de votul Parlamentului European, presedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea obligatia de a balansa acest dezechilibru geografic in interiorul Comisiei Europene, adica sa acorde portofolii importante noua, tarile din Europa de Est. Inclusiv presedintele in functie al Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat ieri nevoia ca Europa de Est sa primeasca functii-cheie la nivel european”, scrie Siegfried Muresan pe pagina sa de Facebook.

El precizeaza ca, in plus, incepand cu extinderea Uniunii Europene catre Europa de Est, la 1 mai 2004, tarile din regiune au detinut in permanenta functii de vicepresedinti in cadrul Comisiei Europene. Estonia a avut de trei ori functia de vicepresedinte, Slovacia, de doua ori, iar Bulgaria si Letonia, cate o data.

„Aceasta conjunctura favorabila – faptul ca echilibrul geografic cere ca Europa de Est sa aiba functii importante in noua Comisie Europeana, faptul ca, de la extinderea din 2004, Europa de Est a avut mereu vicepresedinti in Comisie si faptul ca Romania nu a avut inca nicio functie de vicepresedinte al Comisiei, desi este a doua cea mai mare tara din Est – obliga Guvernul Romaniei sa negocieze o functie de vicepresedinte al Comisiei Europene pentru tara noastra. La nivelul Parlamentului European, noi, europarlamentarii romani, am obtinut functii de conducere datorita votului acordat de alegatori, dar si pentru ca ne-am demonstrat competenta in fata colegilor si am stiut sa negociem. Asadar, se pot obtine functii importante pentru Romania la nivel european, in plus, toate argumentele de mai sus sunt de partea noastra”, mai scrie Muresan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos