Incredibil, dar adevarat: Un primar PSD a fost declarat decedat ca sa scape de un dosar penal!

455

Caz revoltator in judetul Botosani, unde primarul unei comune a fost omorat in acte si a scapat, astfel, de un dosar penal. Edilul social democrat era cercetat pentru neglijenta in serviciu, mai multe abuzuri si falsuri.

Desi este viu si nevatamat, primarul comunei Cristesti, Lucian Borfotina (PSD) a fost declarat decedat intr-o comunicare oficiala a Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, semnata chiar de catre prim procurorul Dorina Dragomir.

Lucian Borfotina era cercetat penal alaturi de secretarul comunei Cristesti, Bogdan Petenchea, intr-un dosar penal pentru neglijenta in serviciu, mai multe abuzuri si falsuri. Cei doi au fost reclamati de o fosta angajata a primariei, care fusese concediata.

Dupa doi ani in care a facut mai multe plingeri civile si penale contra celor doi, reclamanta a constatat ca nu s-au facut multi pasi procedurali in ancheta, astfel ca a contestat modul in care s-a desfasurat urmarirea penala.

Judecatorul care a analizat contestatia sa i-a dat dreptate, constatand ca singurele acte procedurale au fost audierea primarului si secretarului din Cristesti, fara administrarea altor probe.

Judecatorul a solicitat lamuriri asupra dosarului instrumentat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani.

„Va facem cunoscut ca in dosarul penal nr, 4338/P/2017, avand ca obiect plangerea penala formulata de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infractiunea prevazuta de art. 298 Cod Penal, intrucat a intervenit decesul faptuitorului”, a comunicat Parchetul, potrivit www.botosaninecenzurat.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos