Infractorii-n libertate, in tara lui ”scapa cine poate” – Teodor Melescanu: ”Gratierea este absolut necesara!”

999

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, la Câmpina, că ALDE vrea să susţină proiect aprobat în Guvern privind graţierea, forma respectivă nefăcând referire la actele de corupţie.

„Graţierea este o lege absolut necesară, dat fiind faptul că, la ora actuală, în sistemul penitenciar din România supraaglomerarea este de 200%. Parlamentul dezbate această lege într-o manieră foarte transparentă. Există amendamente, inclusiv făcute de domnul Şerban Nicolae. Poziţia noastră pentru moment, din câte ştiu eu, este de a sprijini proiectul care a fost aprobat în Guvern, care l-am trimis la Parlament, ceea ce nu se referă la graţierea actelor de corupţie”, a spus Meleşcanu, răspunzând unei întrebări.

De asemenea, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a arătat că acest proiect este în dezbatere parlamentară şi trebuie analizat „cu profundă aplecare”.

„Părerea noastră este că acest proiect de lege trebuie luat şi analizat cu profundă aplecare, nu aşa, oricum, şi de aceea şi dezbaterea trebuie făcută conform legii în timpul adecvat. (…) Noi vrem să susţinem forma decisă iniţial în Guvern”, a spus Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu şi Teodor Meleşcanu au susţinut o conferinţă de presă, la Câmpina, cu prilejul deschiderii cabinetului parlamentar al acestuia din urmă.

Sursă: Agerpres
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos