Institutiile statului demonteaza afirmatiile elucubrante a lui Dragnea! Nu exista nici cea mai mica dovada!

316

Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General nu are niciun dosar privind o tentativa de asasinat impotriva lui Liviu Dragnea, a anuntat Biroul de informare si relatii publice al institutiei. Precizarea Parchetului vine dupa ce Liviu Dragnea a povestit ca in aprilie 2017 ar fi fost tinta unei tentative nereusite de asasinare impotriva sa si ca ar fi existat inclusiv o ancheta. DIICOT, SRI si SPP au avut reactii similare.

SRI si DIICOT au reactionat la stirea privind presupusa tentativa de asasinat a lui Liviu Dragnea. SRI a transmis ca nu are atributii de paza a demnitarilor, iar daca ar fi avut informatii in acest sens le-ar fi trimis institutiilor abilitate.

„Serviciul Roman de Informatii nu are atributii legale privind paza si protectia demnitarilor romani si nu a primit nicio sesizare oficiala din partea presedintelui Camerei Deputatilor in legatura cu o presupusa amenintare la integritatea sa fizica”, a transmis miercuri purtatorul de cuvant al institutiei, Ovidiu Marincea.

Ulterior, intrebat daca nu a fost sesizata institutia din alte surse si daca, la randul ei a facut vreo informare, Marincea a raspuns: „Serviciul nu are atributii in acest domeniu. Dar daca aflam informatii care intra in atributiile altei institutii suntem obligati sa le punem deindata la dispozitia lor. Nu este cazul aici”.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) nu a avut nicio ancheta deschisa cu privire la o posibila tentativa de asasinat la adresa liderului PSD Liviu Dragnea si nici nu a primit vreo sesizare in acest sens, a declarat procurorul sef al DIICOT, Felix Banila.

„Va pot spune din ce am verificat pana acum ca nu am avut…se pare ca nu am avut nicio sesizare in sensul acesta. (…) Omorul nu e de competenta noastra. (…) Ar fi de competenta noastra doar in conditiile in care e comis de un grup infractional organizat. (…) Adica un grup de o anumita structura. Or, din ceea ce a declarat presedintele Camerei Deputatilor la Antena 3 nu a oferit suficiente elemente pentru a caracteriza grupul celor patru la care se referee ca fiind unul structurat, organizat, in sensul prevazut de Codul Penal. Plus ca dansul a mai facut o afirmatie in sensul ca s-a cercetat aceasta fapta. N-a spus altceva”, a declarat procurorul Felix Banila la RFI, potrivit News.ro.

Intrebat daca ia in calcul o posibila autosesizare, Felix Banila a negat, spunand ca nu exista suficiente elemente pentru acest lucru.

„La momentul acesta nu aveam suficiente elemente. Ciudat este pentru mine si colegii mei de ce nu s-a adresat noua. si ne opreste si afirmatia ca s-ar fi cercetat o astfel de fapta”, a spus Banila.

La Sectia Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General nu exista niciun dosar privind o eventuala tentativa de asasinare a lui Liviu Dragnea, a anuntat miercuri Biroul de informare si relatii publice al Ministerului Public.

Parchetul General nu a primit sesizari si nu a cercetat o tentativa de asasinat impotriva lui Liviu Dragnea, potrivit primelor date disponibile, au declarat surse judiciare pentru RomaniaTV.net.

„Avand in vedere solicitarile dumneavoastra adresate, astazi, Inspectoratului General al Politiei Romane, Centrul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa comunice urmatoarele:

Faptele la care faceti referire intra in competenta de cercetare si solutionare a unitatilor de parchet”, arata Politia Romana.

Reactia Parchetului vine dupa ce Liviu Dragnea a povestit marti seara, la Antena 3, ca in aprilie 2017 ar fi fost tinta unei tentative nereusite de asasinare impotriva sa.

”Am avut anul trecut in aprilie o tentativa de a fi omorat. Au venit patru straini, au stat trei saptamani aici, la Athenee Palace. Ma rog, am scapat”, a afirmat Dragnea.

El a mai spus ca asasinatul ar fi fost comandat de un ”un om foarte celebru din lume” si ca ar fi existat chiar si o ancheta.

”Stiu ca s-a cercetat, mai departe nu stiu. Am aflat cine ii platise, dar nu pot spune asta. Un om foarte celebru in lume”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Nici SPP nu a fost sesizat

Serviciul de Paza si Protectie (SPP) nu a fost sesizat referitor la o posibila tentativa de asasinat a lui Liviu Dragnea, au declarat surse din cadrul Serviciului, potrivit Mediafax.

„SPP nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea in declaratia de marti, cu privire la amenintare si atentat”, au declarat sursele citate.

in ultimii ani, presedintele PSD nu a mai beneficiat de paza si protectia ofiterilor SPP, el lansand in aceasta perioada critici la adresa directorului SPP, Lucian Pahontu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos