Instrumentalizarea de cea mai joasa speta a coalitiei penalilor in cazul fetitei din Baia Arama! Un procuror se revolta de modul in care PSD si ALDE profita de fetita Sorina!

314

PSD si ALDE nu au ratat ocazia sa instrumentalizeze in folos cu propriile agende cazul dramatic al fetitei din Baia de Arama. Procurorul Antonia Diaconu spune ca ar trebui sa le fie rusine celor „care profita de ocazie sa-si faca imagine sau sa se razboiasca cu procurorii pentru ca au diverse probleme”.

„Ipocrizia – urata trasatura de caracter, dar urata rau! Daca mergi in parc cu un copil si dai peste un micut rrom, vezi mamici si tatici grijulii ce-si trag progeniturile de manute sa nu se infecteze, parca. Altii sunt alungati prin parcari de supermarket daca cer sa-ti ia caruciorul si sa-l duca pentru a lua banutul amarat din el, daca e coleg de clasa cu fiica ta sau fiu tau, e nasol, n-au bani sa contribuie la cadouri pentru profesori si mai sunt si prost imbracati si suspecti, in general, evita-i mami, ca-i mai bine asa. Ii vrem cat mai departe de noi, nu ne inghesuim sa-i toleram prin apropiere, nu mai vorbesc sa-i adoptam, dar daca alti romani ii vor si cu multe probe, se dovedeste ca nu erau chiar bine ingrijiti, ba chiar putin abuzati si cineva indrituit ii scoate de acolo si le asigura astfel o viata care dupa toate semnele pare a fi mai buna, se trezesc mamici, tatici si bunici sa strige sa se inchida granitele, sa nu plece copilul, lasati-l aici, sa-l ocolim noi in parcuri!

Si, inca ceva – dura lex sed lex – la situatii exceptionale, masuri exceptionale, daca s-a depasit limita, exista institutii abilitate, nu Fb si juristi de ocazie.

Acum ceva timp, a murit un copil intr-o hazna, un lucru de 1000 de ori mai grav si nu am mai vazut petitii online.

Iar cei care profita de ocazie sa-si faca imagine sau sa se razboiasca cu procurorii pentru ca au diverse probleme, Rusinica! Cazul in sine, va este complet indiferent, dar ce ocazia buna sa marsam pe empatia poporului. Asta e ipocrizie la rang de arta”, a scris Antonia Diaconu pe Facebook.

Purtatorul de cuvant al PSD, Mihai Fifor (presedinte al Consiliului National al PSD), a lansat, duminica seara, un atac violent la adresa procurorilor romani, speculand cinic cazul fetitei adoptate din Baia de Arama.

„Asta se intampla cand o societate ajunge sa isi rezolve toate problemele doar cu procurorii!”, scrie Fifor pe Facebook, sustinand ca procurorii i-ai stricat sufletul”.

„Despre tulburatorul caz al Sorinei de la Mehedinti as sublinia un singur lucru: asta se intampla cand o societate ajunge sa isi rezolve toate problemele doar cu procurorii! Ne dezumanizam, ne brutalizam si vedem copii traumatizati de actiunile ‘in forta’! Pierdem din vedere esentialul: legile sunt facute ca sa ne protejeze copiii, nu sa-i traumatizeze!

Cazul de la Mehedinti era o chestiune de drept civil, nicidecum de penal.

Iar protectia si binele Sorinei, in interesul superior al copilului, trebuiau sa fie principala grija a ‘oamenilor legii’, cum gresit am ajuns sa-i numim pe cei care ar trebui sa actioneze nu doar dupa litera legii, ci si in spiritul ei.

Dincolo de toate aceste opinii, unele mai tehnice, altele doar emotionale, ramane un copil bulversat in profunzimea sufletului lui. Un copil care va trai mereu cu nesiguranta ca, poate maine, altii mascati vor veni si o vor smulge de langa cei pe care, in timp, cu efort si cu mii de intrebari, ii va numi ‘mama’ si ‘tata’.

Iar cand strici sufletul unui copil, numai Dumnezeu te mai poate ierta. Oamenii nu mai au cum…”, a scris Fifor pe Facebook.

Si presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, profita de acest caz pentru a ataca procurorii. El se declara ”stupefiat” de cazul fetitei de la Baia de Arama: „Cu adevarat am ajuns republica procurorilor”.

„Ma numar printre romanii stupefiati si emotionati de drama micutei Sorina, de acum celebrul caz de la Baia de Arama. Ca parinte stiu ce inseamna delicatetea unui suflet de copil, iar adoptiile intotdeauna imbraca forme dificile pentru micutii care isi schimba peste noapte personajele din preajma, caminul unde vietuiesc, orasul etc. Nu am sa ma pronunt fata de profunzimile acestui caz, pentru ca nu le cunosc si sunt convins ca altii o vor face – trebuie sa o faca! – mai bine decat mine. Plus de asta, vad tot mai multi incercand sa-si extraga capital de imagine din drama copilului. O singura marunta observatie mi-as permite sa fac, de pe margine. Anume ca si eu, si restul romanilor, probabil, am asistat la un spectacol naucitor si dureros implicand prezenta unui procuror si a mascatilor la un caz de adoptie cu ceva probleme. Cu adevarat am ajuns republica procurorilor, nimeni nu mai poate tagadui asta, odata ce nimic nu se mai face sub soare fara generoasa participare si contributie a colegilor lui Lazar, Portocala ori Kovesi. Oare ne intoarcem in timp la vremurile cand si maternitatile erau supravegheate de procurori? Oare vin vremurile cand procurori delegati vor asista la cursurile scolare, in clase, pentru a se asigura ca se respecta la virgula programa scolara? A ajuns procurorul ‘omul providential’ care, impreuna cu omniprezentii mascati, salveaza patria?”, a scris duminica Tariceanu pe Facebook.

El crede ca nu acesta este viitorul Romaniei.

„Voi ce credeti dragi compatrioti?”, conchide liderul ALDE.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos