Întâlnire de urgență între Tudorel Toader și Hans Klemm, după reacțiile virulente ale liderilor PSD-ALDE la adresa SUA!

186

Ambasadorul SUA la Bucureşti va avea, marţi dimineaţă, o întâlnire cu Ministrul Justiției, Tudorel Toader, chiar la sediul ministerului. Discuţiile au loc la solicitarea lui Hans Klemm.

Asta în contextul în care Ambasada Statelor Unite s-a arătat îngrijorată de propunerile făcute de ministrul Toader pentru modificarea Legilor Justiției. Aceasta a subliniat că Justiția trebuie să rămână independentă și că statul de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic.

Poziția Ambasadei SUA a fost aspru criticată de Liviu Dragnea și de Călin Popescu Tăriceanu. Șeful PSD a spus că este îngrijorat de faptul că ”nişte ambasadori” în România îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe dezbaterea privind Legile Justiţiei, el arătând că urmează să ni se interzică dreptul de a gândi.

La rândul său, liderul ALDE a susținut că reacția ambasadei l-a dezamăgit profund, pentru că aceasta nu realizează că principala problemă a României nu este corupția, ci faptul că nu mai sunt respectate drepturile cetățenești.

Sursa: Mediafax