Intrebarea la care Dancila nu are niciun raspuns, nici macar pe fituicile primite de la Dragnea: ”Unde sunt banii din cresterea economica?”

385

Premierul Viorica Dancila ar urma sa mearga marti in plenul Camerei Deputatilor, la solicitarea PNL, pentru a le spune romanilor, la „Ora prim-ministrului”, unde sunt banii din cresterea economica, “ce se intampla cu tara” si „incotro se indreapta”.

Dezbaterile in plenul Camerei Deputatilor la care ar urma sa participe premierul Viorica Dancila sunt programate de la ora 16.00. Propunerea ca premierul sa vina in plenul Camerei Deputatilor a fost facuta de grupul parlamentar al PNL. Potrivit documentului inaintat de liberali BirouluiPermanent, tema dezbaterii va fi “Premierul Romaniei, Viorica Dancila, trebuie sa le explice romanilor unde sunt banii din cresterea economica”.

“Am hotarat ca Partidul National Liberal sa convoace pe premierul Viorica Vasilica Dancila in cadrul procedurii ‘Ora Guvernului’, la Camera Deputatilor, prin intermediul grupului PNL. Principalele teme pentru care convocam premierul Dancila sa dea seama tin de derapajele din economie, de scaderea puterii de cumparare a romanilor din cauza guvernarii PSD – ALDE, blocajul in ceea ce priveste marile proiecte de investitii in infrastructura de transport, sanatate si situatia dezastruoasa in materie de absorbtia fondurilor europene”, declara liderul PNL, Ludovic Orban.

La randul sau, deputatul PNL Raluca Turcan afirma ca Romania este pe cel mai jos loc la capitolul investitii publice, in timp actualul Guvern spune ca avem crestere economica.

„Suntem pe locul cel mai de jos ca si procent al investitiilor public in conditiile in are actualul Guvern se lauda cu crestere economica, Intrebarea PNL este unde sunt banii din cresterea economica? Unde se duc ei, daca in investitii publice nu, daca in cofinantarea fondurilor europene nu, daca nu in atragerea investitorilor privati nu? Este clar ca in momentul de fata suntem concentrati doar pe partea de cheltuieli care trebuie suportate pana la un anumit prag, atat cat Romania sa nu fie ingenuncheata prin generatiile viitoare si sa ajunga intr-o incapacitate de a mai sustine aceste cheltuieli. (…) Ii atragem atentia in mod public presedintelui Camerei Deputatilor sa abandoneze unicul scop pe care il are de cand ocupa aceasta functie, si anume sa-si spele dosarul de coruptie si sa se concentreze pe problemele reale ale romanilor. Sa vina si domnia sa la tribuna Parlamentului, dar in special sa-i permita omului pe acre l-a pus, pentru ca ii este fidel, in fruntea Guvernului Romaniei sa vina si sa prezinte cifre situatii astfel incat romanii sa anticipeze ce urmeaza sa li se intample in zilele urmatoare”, declara Raluca Turcan.

Sursa: HotNews

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos