Investitorii din Emirate atrasi sa investeasca in Romania! Care sunt domeniile vizate!

393

Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, s-a intalnit marti, la Abu Dhabi, cu E.S. Dr. Sultan Al Jaber, ministru de stat in Guvernul Emiratelor Arabe Unite, responsabil de proiecte strategice, tema principala a discutiilor fiind atragerea de investitii in Romania, potrivit unui comunicat de presa.

Oficialul emiratez si-a exprimat deschiderea pentru identificarea unor proiecte viabile in domenii de interes comun precum infrastructura, energie si agricultura. in cadrul discutiilor, s-au stabilit grupuri de lucru si un calendar de intalniri, astfel incat, in urmatoarele luni, sa se ajunga la lansarea unor proiecte. Urmatoarea evaluare a stadiului discutiilor tehnice va avea loc peste o luna.

La intalnire au participat si reprezentanti ai companiilor emirateze Mubadala, Al Dahra Holding si Masdar City. in aprilie 2018, Dr. Sultan Al Jaber a co-prezidat, alaturi de ministrul de externe Teodor Melescanu, prima sesiune a Comitetului Mixt de cooperare Romania – EAU.

Relansarea relatiei bilaterale este urmare a vizitei oficiale de la sfarsitul anului trecut a prim-ministrului Viorica Dancila. ”Dezvoltarea relatiilor economice si comerciale cu statele Consiliului de Cooperare al Golfului este un obiectiv explicit al Guvernului. in acest context, Emiratele Arabe Unite reprezinta unul din cei mai importanti parteneri din zona, ca potential de investitii. Sprijinim consolidarea relatiilor business-to-business intre companiile din cele doua tari”, a declarat stefan-Radu Oprea.

Oficialul roman s-a aflat in vizita de lucru in EAU in perioada 1-2 aprilie 2019. Din delegatia oficiala au mai facut parte Darius Valcov, consilier de stat in Guvernul Romaniei, Monica Gheorghita, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, si Ionel Minea, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Agenda vizitei a mai cuprins intalniri cu reprezentanti ai Mohammad Omar Bin Haider Holding Group, DP WORLD, Dubai Trade si Custom Dubai. La intalnirea cu reprezentanti ai Air Arabia Group, s-a discutat posibilitatea deschiderii unei curse aeriene Bucuresti-Sharjah pana la sfarsitul acestui an.

In 2018, valoarea totala a comertului bilateral a fost de 356,2 milioane USD, din care 283,9 milioane USD exporturi ale Romaniei, iar 72,3 milioane USD importuri din EAU. Principalele categorii exportate de Romania sunt: produse minerale, lemn si produse de lemn, echipamente electrice, metale comune si instrumente optice.

Sursa: financialintelligence

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos