Ioan Ghise protesteaza in Parlament la Congresul PPE: „7.403.836 Romanians Dismissed Basescu”! Vezi VIDEO

661

Senatorul Ioan Ghise protesteaza pe holurile Parlamentului, in timpul lucrarilor Congresului Partidului Popular European, care isi alege presedintele miercuri, la Bucuresti.

Senatorul PSD Ioan Ghise protesteaza simbolic pe holurile Palatului Parlamentului, purtand un tricou alb, pe care sunt imprimate urmatoarele mesaje: „7.403.836 Romanians Dismissed Basescu”, pe fata, si „The people are sovereign”, pe spate.

„Cand nu conteaza ce voteaza poporul, credem ca intreaga Europa trebuie sa fie sensibilizata cu privire la faptul ca aproape 7,5 milioane de romani au votat pentru demiterea presedintelui. Datele INS vor arata in curand ca suntem mai putin de 16 milioane de cetateni cu drept de vot si ca mai mult de jumatate dintre romani l-au demis pe presedinte”, a subliniat Ioan Ghise.


Senatorul a precizat ca protestul este unul simbolic si ca el si alti partizani ai demersului sau se plimba „pur si simplu” prin Parlament.

„Vrem sa atragem atentia ca si poporul roman este la fel de suveran ca poporul german, poporul francez, ca oricare altul si ca ceea ce este regula valabila in intreaga Europa trebuie sa fie valabila si in Romania. Aceasta plimbare a noastra este un gest simbolic cu rolul de a atrage atentia asupra faptului ca in Romania trebuie actionat exact dupa regulile europene si ca votul poporului este vointa a puterii de stat. Liderii europeni ar trebui sa constate ca ei sustin o persoana pe care poporul roman a demis-o din functia de reprezentant al Romaniei”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos