Iohannis a dat undă verde pentru noii miniștri după ce le-a verificat la sânge situația penală!

396

Klaus Iohannis a semnat marți decretele de numire în funcție a lui Paul Stănescu ca vicepremier și ministru al Dezvoltării, Felix Stroe ca ministru la Transporturi și Marius Nica ca ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Această decizie vine în ciuda faptului că surse politice au susținut în ultimele două zile că președintele ar refuza una sau doua din nominalizările PSD.

Decizia lui Iohannis a fost anunțată imediat după ce șeful statului s-a văzut cu premierul Mihai Tudose la Palatul Cotroceni cu ocazia ședinței de CSAT.

Cel mai probabil, președintele a consulat rapoarte ale serviciilor secrete și a verificat la instituțiile abilitate situația penală a celor trei înainte de a lua decizia de semna decretele de numire a celor trei.

Ceremonia de depunere a jurământului pentru cei trei noi miniștri va avea loc de la ora 19:30 la Palatul Cotroceni, dar la ea nu vor participa liderii coaliției guvernamentale Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu care au anunțat că nu vor mai merge la Cotroceni ca semn de protest că președintele se implică în jocurile interne ale coaliției.

Cei trei vin să îi înlocuiască pe Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc care au demisionat în ședința de Comitet Executiv al PSD de joi. Primele două au demisionat ca urmare a anunțului făcut de premierul Mihai Tudose că dorește înlocuirea din executiv al miniștrilor cu probleme penale pentru că produc probleme de integritate și în relația cu Comisia Europeană, iar Răzvan Cuc pentru că i s-a reproșat în mai multe rânduri activitatea de la minister.

Sursa: b1.ro