Iohannis a refuzat oferta premierului Ponta, de a prelua functia de ministru al Afacerilor Europene

492

Primarul Klaus Iohannis, a declarat, ca ramane edil al municipiului Sibiu si a refuzat oferta primita de la premierul Victor Ponta, pentru a-l inlocui in functia de ministru al Afacerilor Europene, pe Leonard Orban.

”Fiind ziua in care s-a remaniat Guvernul, evident ca am discutat si despre aceasta chestiune. Si pot sa confirm ca am discutat si posibilitatea de a intra in Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altadata despre postul de la Externe, nici de la Interne, nici de un alt post care a fost remaniat si a fost ocupat luni. A fost o discutie mai degraba generala. Ne-am oprit in discutie asupra unui post care mi s-a parut important, este vorba de Ministerul Afacerilor Europene, dar discutia a mers repede mai departe”, a marturisit Iohannis.

Acesta i-a explicat luni, premierului ca a fost reales pentru al patrulea mandat de primar al Sibiului si ca nu poate parasi acum aceasta functie. Iohannis a lasat sa se inteleaga ca este posibil sa accepte functia de ministru, pe o durata determinata, cu conditia sa ramana si edil al Sibiului.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos