Iohannis avea dreptate: Tăriceanu chiar are OBSESII! Liderul ALDE o ține langa că președintele României ”e protectorul unui stat în care Justiția funcționează defectuos”!

420

Iohannis este comunist în fibra lui cea mai puternică, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru Mediafax. Liderul ALDE l-a mai acuzat pe președintele României că nu înțelege care este esența statului democratic și că desconsideră prezumția de nevinovăție. 

”După 2014 am observat că a existat un moment – şi cred că acesta s-a consumat cu începere de anul trecut şi anul acesta – în care serviciile s-au retras, cel puţin acestea au fost luările de poziţii publice, din câmpul tactic, dar au rămas ceilalţi doi actori: preşedintele şi procuratura, care doresc să perpetueze acest sistem bazat pe funcţia represivă a statului, caracteristică perioadei comuniste. Iohannis este comunist în fibra lui cea mai puternică. El nu înţelege că esenţa statului democratic este bazată pe respectul pentru drepturile şi libertăţile fundamentale. Nu mai vorbesc despre desconsiderarea prezumţiei de nevinovăţie şi de celelalte lucruri. Adică în momentul în care o ţară întreagă vede că justiţia funcţionează defectuos, că sunt grave abuzuri, tu, ca preşedinte, să patronezi lucrul ăsta, înseamnă că ai un interes direct şi interesul lui este acela de a-şi perpetua poziţia eventual şi în viitor, bazându-se pe aceleaşi instrumente care l-au ajutat să ajungă la putere”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE s-a referit apoi și la existența anumitor zone de putere ocultă.

Întrebat dacă câştigarea alegerilor de către Iohannis nu ar fi fost posibilă fără acest ajutor, Tăriceanu a răspuns: ”Sunt convins”.

Întrebat la cine se referă exact, la SRI, la DNA, Tăriceanu a precizat că ”sunt multe zone de putere ocultă, pe unele le-am văzut mai mult sau mai puţin ieşind la suprafaţă, eliminarea adversarilor politici, că şi aceasta face parte tot din acelaşi joc”.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos