Iohannis demască disperarea lui Dragnea și Tăriceanu: din cauza problemelor penale ”vor fi tot timpul tentați să pună sub semnul întrebării Justiția!”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că persoanele condamnate penal sau aflate în curs de cercetare penală nu ar trebui să ocupe funcţii de conducere în instituţii ale statului, aluzie la faptul că al doilea şi al treilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, cu toate că au probleme cu Justiţiea, încă ocupă funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„S-a discutat despre ce fac judecătorii. Având în vedere că avem în conducerea statului persoane condamnate penal sau în cercetare, nu e de mirare. Am afirmat şi o sa mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce cauta în conducerea statului“, a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa CSM

De asemenea, şeful statului a punctat faptul că legile din prezent sunt făcute de aşa natură încât persoane care au chiar condamnări definitive pot ocupa diferite funcţii în conducerea statului sau pot fi alese în Legislativ.

„Dintr-un interes personal, ei vor fi tot timpul tentaţi să pună sub semnul întrebării Justiţia. Sistemul electoral a fost asa construit ca accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem să negăm accesul acestor persoane la funcţii în stat. Personal, sunt convins că daca ne-am apuca să discutăm Constituţia, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie. Altfel, s-ar putea ca situaţii de acest tip să apară şi în alte cicluri electorale“, a mai spus Iohannis.

Sursa: Adevarul

Iohannis demască disperarea lui Dragnea și Tăriceanu: din cauza problemelor penale ”vor fi tot timpul tentați să pună sub semnul întrebării Justiția!” was last modified: ianuarie 5th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre