Iohannis, la intalnirea cu Mike Pompeo, directorul CIA: ”Romania intelege ca trebuie sa actioneze ca un furnizor de securitate pentru a contribui la eforturile internationale pe linie de securitate!”

397

În cea de-a doua zi a vizitei sale în Statele Unite, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit și cu Mike Pompeo, directorul Central Intelligence Agency (CIA), transmite Administrația Prezidențială într-un counicat de presă, scrie libertatea.ro.

Cei doi au discutat despre colaborarea dintre CIA şi partenerii de intelligence din România, iar președintele Iohannis a arătat că România este un partener valoros pentru partea americană, în special datorită expertizei din regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest și vecinătatea estică, inclusiv în ceea ce priveşte ameninţările hibride de pe Flancul Estic al NATO.

”Președintele României a asigurat că țara noastră înţelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, să acţioneze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internaţionale pe linie de securitate”, se arată în comunicatul de presă.

În timpul întrevederii, Klaus Iohannis și directorul Mike Pompeo au avut şi un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate: combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh în Siria/Irak), amenințarea balistică/nucleară nord-coreeană, solidaritatea transatlantică, precum și stabilizarea Afganistanului.

Președintele Klaus Iohannis a pleacat, duminică, în prima vizită oficială din mandatul său în care se va întâlni cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Ultima vizită la acest nivel a avut loc în 2006, când fostul președinte Traian Băsescu era primit de George W. Bush.

Vizita președintelui Iohannis în SUA este cu atât mai importantă cu cât, de la alegerea lui Donald Trump, Klaus Iohannis este primul șef de stat din regiunea sud-est a Europei care merge la Casa Albă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos