Iohannis: PSD nu poate progresa cu legea gratierii, s-ar da un semnal total, total gresit!

453

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat marţi, după participarea la bilanţul Ministerului Public, la amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii. Şeful statului declară că dacă s-ar graţia faptele de corupţie, s-ar da un semnal greşit.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că “dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total, total greşit în societate”.

“Contez pe realismul şi pe buna credinţă a parlamentarilor”, declară şeful statului.

Preşedintele crede că dacă s-ar progresa cu astfel de iniţiative, cu siguranţă că ar exista o reacţie foarte puternică din partea societăţii.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus luni un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia Juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi.

El a explicat că nu crede că “cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie. El precizează că doar legea graţierii nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare şi investiţii în infrastructură, anunta RFI.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos