Iohannis vede acum si reversul: ”Este posibil ca sancțiunile împotriva Rusiei să producă mișcări la prețurile alimentelor”

95

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România se află într-o situație bună în ce privește agricultura, însă este posibil ca sancțiunile împotriva Rusiei să producă mișcări și la prețuri la alimente.

„Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi.

Dacă ne gândim că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi în Ucraina, sau cel puţin până acum s-a produs în Rusia şi în Ucraina, putem să ne dăm seama că este posibil să apară o problemă în aprovizionare.

România are o situație bună în ce privește agricultura și credem că nu vor fi probleme, însă este posibil ca sancțiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mișcări și la prețuri la alimente”, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos