Ion Cristoiu: „SISTEMUL il va decapita pe Liviu Dragnea, iar aceste AMANARI au loc doar pentru ca nu au gasit un INLOCUITOR pentru Dragnea!”

669

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că Sistemul îl va decapita pe Liviu Dragnea, dar execuția a fost amânată puțin prin excepția pe care Bombonica Prodana a înaintat-o la Curtea Constituțională, pe abuzul în serviciu.

Cristoiu consideră că Sistemul trage astfel de timp pentru că nu i-au găsit înlocuitor lui Liviu Dragnea, însă odată ce acest lucru se va întâmpla, atunci liderul PSD va primi condamnare cu executare în instanță, iar omul Sistemului va fi pus în locul său șef la PSD.

”Marţi, 28 martie 2017, tot în România s-a petrecut însă un fapt crucial pentru viaţa noastră politică, sugrumat prin apăsare de greutatea celorlalte două evenimente.
E vorba de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a admite excepţia de neconstituţionalitate cerută de Bombonica Prodana (fostă Dragnea) în Procesul de abuz în serviciu aflat spre final la Înalta Curte.
Concomitent, instanţa a decis şi suspendarea Procesului pînă la Decizia CCR.

Ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate şi solicitarea de suspendare a Procesului se numără printre mijloacele preferate ale avocaţilor postdecembriști. Desigur, pînă la urmă, Procesul se reia şi, cum, de regulă, CCR respinge excepţia, clientul se întoarce de unde a plecat. Ştiind că-i vorba de un truc avocăţesc, instanţele acceptă cu greu excepţia de neconstituţionalitate şi cu atît mai mult, solicitarea de suspendare a Procesului.

În cazul Bombonicăi Dragnea, ICCJ a acceptat excepţia şi suspendarea Procesului.
Un fapt juridic banal, dintre cele care se petrec cu sutele în lumea Justiţiei româneşti.
Aşa s-ar putea crede dacă n-am şti însă că în acest Proces există un acuzat a cărui soartă politică depinde crucial de sentinţă:
Liviu Dragnea, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților, Președintele Premierului Sorin Grindeanu, un adevărat Conducător al Statului, care n-a devenit încă Mareșal, deși mult nu mai e pînă la asta.
Decizia ICCJ de trimitere a cauzei la CCR amînă pe termen nedefinit (CCR se poate pronunţa şi la Sfîntu Aşteaptă) pronunţarea sentinţei în cazul Liviu Dragnea.
Mulţi politicieni şi analişti, chiar şi dintre cei apropiaţi lui Liviu Dragnea, susţin că, spre deosebire de Dosarul Referendumului, în noul Dosar sentinţa de condamnare e inevitabilă.
În aceste condiţii, se înţelege, Decizia ICCJ amînă pentru un timp ghilotinarea politică a lui Liviu Dragnea.
Faptul ne atrage atenţia asupra unui alt efect major al Deciziei ICCJ.
Moartea Împăratului s-a amînat.
Ridicat de pe patul de agonie politică, Liviu Dragnea a început să se mişte prin PSD şi prin ţară ca prin propria-i cameră.
Condamnarea lui Liviu Dragnea ar fi provocat o veritabilă criză politică în Rom’nia cîtă vreme Sistemul n-a găsit încă înlocuitorul lui Liviu Dragnea.
Decizia ICCJ dă răgaz Sistemului să lucreze pentru ca decapitarea lui Liviu Dragnea să nu-l prindă nepregătit!
Pînă atunci putem spune, fără să greșim:
PSD, dormi liniștit! Moartea politică a Împăratului Liviu Dragnea se amînă!”, scrie Ion Cristoiu, pe blogul personal, anunta stiripesurse.ro.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos