Ipocrizie marca PSD! Adevarul despre statul paralel invocat de Liviu Dragnea a iesit la iveala! Liderul PSD a semnat un protocol secret cu SRI, ca ministru al Dezvoltarii!

326

Presedintele PSD Liviu Dragnea a semnat, in 2014, un protocol de colaborare cu SRI, in calitate de ministru al Dezvoltarii, relateaza G4Media.ro.

Informatia apare intr-un raspuns oficial furnizat de Ministerul Dezvoltarii unei cititoare, Andreea Drugus, ca urmare a unei solicitari facute in baza legii 544. La acest minister au fost semnate in total patru protocoale cu SRI: in 2007, 2008, 2012 si 2014, iar Liviu Dragnea a fost ministru al Dezvoltarii regionale in perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014.

Actualul ministru al Dezvoltarii, Paul Stanescu, unul dintre apropiatii liderului PSD, i-ar fi cerut explicatii lui Liviu Dragnea pentru semnatura de pe protocolul cu SRI incheiat in 2014, arata G4Media.ro.

Dragnea este unul dintre politicienii care au criticat protocoalele semnate cu serviciile de informatii, afirmand ca ele „reprezinta baza scrisa pentru un sistem de politie politica”.

Intr-un comunicat de presa transmis joi seara, „in urma aparitiei in presa a unor informatii referitoare la protocoalele incheiate intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Serviciul Roman de Informatii”, MDRAP precizeaza ca in anul 2007 a fost semnat un protocol de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii si Ministerul Integrarii Europene in problematica prevenirii si combaterii terorismului, revizuit in anul 2008.

„In anul 2012, ministrul de la acea data, Eduard Hellvig, a semnat un Protocol de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului privind crearea cadrului tematic necesar schimbului de informatii prin intermediul Sistemului Informatic Integrat, protocol revizuit in anul 2014 si aplicat pana in prezent”, arata MDRAP.

Institutia precizeaza ca aceste protocoale au ca obiect problematica prevenirii si combaterii terorismului si a atacurilor cibernetice.

De asemenea, Ministerul Dezvoltarii spune ca aceste documente au fost emise de SRI si nu pot fi facute publice, fiind sub incidenta legii privind informatiile clasificate.

„Mentionam ca emitentul acestor documente este Serviciul Roman de Informatii, iar documentele se afla sub incidenta Legii nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, a H.G. nr. 585/2002 pentru aprobarea standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate in Romania si a H.G. nr. 781/2002 privind protectia informatiilor secrete de serviciu, neputand fi difuzate in copie sau in format electronic”, adauga Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos