Jurnalista Ioana Ene Dogioiu anunta ca „greii PSD” care au fost dati afara din PSD sau au fost schimbati din functie au refuzat anterior sa execute ordine venite din partea Irinei Tanase, iubita lui Liviu Dragnea. La recentul Comitet Executiv al PSD, Marian Oprisan i-a reprosat lui Dragnea implicarea Irinei Tanase in deciziile luate la varful partidului.

„S-a ajuns atat de departe incat iubita lui Dragnea si-a permis sa se comporte ca o Elena Ceausescu in raport cu greii pesedisti, care au platit cu functia refuzul de a bate din calcaie in fata Irinei”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, i-a spus in fata lui Liviu Dragnea, in cadrul celei mai recente sedinte a CEX, ca „nu se poate sa conduca partidul cu Arsene si Tanase”. Este vorba despre Ionel Arsene, baronul PSD de Neamt, si Irina Tanase, iubita sefului PSD.

De asemenea, Oprisan i-ar mai fi cerut lui Dragnea sa dea drumul dezbaterii in partid pe tema listelor la europarlamentare si a candidatului la prezidentiale. In acest context liderul PSD Vrancea i-ar fi spus lui Dragnea ca nu este ”stapanul partidului”. Oprisan ar mai fi pus problema convocarii congresului care sa aleaga noul presedinte, avand in vedere ca mandatul lui Dragnea la sefia PSD expira in luna octombrie.

Acuzatii privind implicarea Irinei Tanase in adoptarea unor decizii importante pentru Romania au fost lansate si de Gabriela Firea in septembrie 2018. „Deciziile importane, majore trebuie sa fie intai dezbatute, nu sa ne trezim in fata faptului implinit si pe urma sa decontam, cum s-a intmplat cu OUG 13. Se daduse foc la tara si dl Dragnea a zis ca nu stie nimic si nu stie cine a dat acea OUG, ca el era in SUA si arata cu degetul catre colegul nostru Iordache. Credeti ca dl Iordache a facut de capul lui acea OUG? Eu ma indoiesc sincer si va asigur ca n-a facut-o de capul lui. Colegul mi-a zis ca nu crede ca se mai putea imbunatati comportamentul dlui Dragnea, ca e schimbat de un an jumatate, ca a incercat si el sa-i zica dar ca la ultimele discutii nu a mai participat si ca a vorbit cu doi consilieri si cu prietena dumnealui. Credeti ca e corect sa conduca partidul prietena dumnealui cu doi consilieri?”, a spus Firea.