ISTERIA LUI BASE ATINGE COTE ALARMANTE! Fostul presedinte TUNA si FULGERA pe tema anchetei pivind alegerile prezidentiale din 2009: ”SA-I ARESTAM PE TOTI!” Aluzia o face la inamicul lui nr. 1: Kovesi!

421

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, joi seară, că renumărarea voturilor este „singurul lucru” pe care îl poate face viitoarea comisie parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, dar crede că acest lucru nu mai este posibil deoarece buletinele se păstrează şase luni.

Băsescu a spus că o renumărare a voturilor ar indica faptul că el a câştigat alegerile cu 52% din voturile exprimate, iar Mircea Geoană a pierdut cu 48% din voturi, scrie stiripesurse.ro.

„Pentru a se face acest lucru, şi parlamentarii care vor fi în această comisie şi dvs. ştiţi foarte bine că ar trebui renumărate voturile, cele 10.500.000 de voturi valabil exprimate. Altfel, totul este o poezie”, a spus Băsescu la România TV, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă mai este posibilă renumărarea voturilor din 2009, Băsescu a spus că a înţeles că nu.

„Nu mai e posibil (…). Şi eu am crezut, în faza iniţială, că se pot renumăra. Am înţeles că, în conformitate cu legea, buletinele de vot se păstrează şase luni. (…) Dacă există acele buletine de vot, eu cer un lucru simplu, singurul lucru pe care îl are de făcut comisia este renumărarea voturilor. (…) PSD a reclamat numărătoarea alegerilor şi Curtea Constituţională a decis ca, în primă fază, să se numere voturile anulate. Din 134.000 de voturi, s-au găsit trei mii şi ceva de voturi care îmi fuseseră furate mie. (…)Deci ei erau patru contra unu (reprezentanţi ai partidelor în secţiile de votare-n.r.), (…) drept pentru care Curtea Constituţională a spus: nu se mai numără şi celelalte voturi, era un lucru elocvent, cel furat fusesem eu,” a spus fostul preşedinte, adăugând că nu îl interesează participarea ca membru în comisia de anchetă.

Băsescu propune să fie arestaţi toţi cei care au furat voturi: „Eu abia am aşteptat să fiu chemat (la comisia parlamentară-n.r.), să mă prezint, să raportez, că au furat alegerile în ţară (…). Eu vin cu o propunere: să-i arestăm pe toţi care au furat voturi”.

Întrebat cui foloseşte comisia parlamentară de anchetă, Băsescu a replicat: „patriei şi adevărului”.

Fostul şef al statului a subliniat că, potrivit sondajelor comandate de PDL, el era în creştere în preferinţele electoratului înainte de turul al doilea ale alegerilor prezidenţiale din 2009, în timp ce Mircea Geoană scădea, menţionând că a mizat şi pe voturile din diaspora, unde era convins că va obţine 75% din sufragii: „Noi am mizat categoric pe 75% pe voturile din diaspora. N-au fost 75%, au fost 78%, care s-a cerut în mod expres de PDL, CSOP-ului, să fie introduse în exit-poll, pentru că nicio casă de sondare n-a făcut exit-poll în diaspora”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că, săptămâna viitoare, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va vota înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

El a adăugat că Parlamentul are tot dreptul să investigheze, să cerceteze orice fel de temă, acest lucru fiind prevăzut în Regulamentul său şi în Constituţie.

Dragnea a mai spus că a fost o discuţie cu privire la modificarea Regulamentului în privinţa persoanelor care vor fi chemate la audieri la comisie şi vor refuza să vină. El a reiterat că vrea să fie preşedintele acestei comisii de anchetă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos