Ivan, europarlamentar PSD: Taxa pe tranzactii financiare reprezinta o solutie deja identificata la nivel european!

469

Liderul delegatiei europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, membru in Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, a salutat miercuri oficializarea deciziei Guvernului de a sustine taxa pe tranzactii financiare, in acord cu toate statele UE.

Europarlamentarul social-democrat sustine ca, spre deosebire de fosta guvernare, USL demonstreaza ca este dispusa sa aplice “o solutie deja identificata” pentru combaterea crizei economice, respingand ferm instrumentele austeritatii.

“Este de apreciat faptul ca Executivul a aprobat un memorandum referitor la masurile de consolidare a Uniunii Economice si Monetare, care include si intentia Romaniei de a sustine o taxa pe tranzactii financiare, in masura in care va exista un acord la nivelul Uniunii Europene. Taxa pe tranzactii financiare reprezinta o solutie deja identificata la nivel european pentru combaterea crizei economice, iar Guvernul USL si-a exprimat o pozitie clara, favorabila, fata de aceasta masura”, sustine Catalin Ivan, intr-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presa al PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos