Jaf pe bani publici la Ministerul Dezvoltarii in mandatul Elenei Udrea

605

Concluzia raportului de audit în Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru perioada 2009-2012, în ceea ce priveşte Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi PNDI rezulta un „jaf cu banul public”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

„Avem de-a face cu un dispreţ pentru banul public, dar şi pentru cetăţean”, a spus Hellvig.

El prezintă, la ora transmiterii ştirii, concluziile unui raport de audit în MDRT pentru perioada în care conducerea instituţiei a fost asigurată pe Elena Udrea (PDL).

„Concluzia auditului: jaf cu banul public, şi este un cuvânt greu şi la care m-am gândit dacă să îl folosesc, dar rezultatul auditării este acela că avem de-a face cu un dispreţ pentru banul public şi pentru cetăţean, o bătaie de joc cu fondurile europene. Ministerul are ca obiectiv dezvoltarea durabilă a României şi cine este la conducerea ministerului trebuie să ţină cont de acest obiectiv strategic. Au fost plătite în 2009 lucrări neefectuate nici acum. Fosta conducere nu a făcut nimic să recupereze aceşti bani. S-a permis participarea aceleiaşi firme la mai multe licitaţii. Auditul a relevat că există firme abonate la contractele MDRT. S-au făcut săli de sport în localităţi fără apă şi fără drumuri”, a spus Hellvig.

„Pe 27 mai, fostul ministru Udrea mă anunţa că aşteaptă momentul să îi cer scuze sau să îi mulţumesc pentru activitatea de la MDRT. Pentru ce a identificat auditul şi pentru ce nereguli identificăm zi de zi, doamna Udrea, nu vă vom mulţumi niciodată, şi nici cetăţenii care au contribuit la buget cât aţi fost la conducere”, a completat Hellvig.

Planurile de achiziţii ale MDRT pentru perioada 2009-2012 au inclus cumpărarea de capace de toaletă în valoare de 15.000 de euro, potrivit auditului efectuat în instituţie. El nu făcut public numărul capacelor de toaletă.

„V-am spus suma. Nu mă ocup de capacele de WC în minister”, a spus Hellvig.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos