Jose Manuel Barroso: CE apara presa libera, dar nu poate sa nu tina cont de plangerile primite din partea CSM si CC

480

4 jose manuel barrosoPresedintele CE, Jose Manuel Barroso a declarat ca apara presa libera, dar nu poate sa nu tina cont de plangerile primite din partea CSM si CC privind existenta unor campanii orchestrate ale presei impotriva magistratilor.

„Pentru noi, liberatea presei este sfanta si Comisia va apara intotodeauna aceasta libertate, nu avem absolut nicio intentie sa propunem reglementarea presei si am fi primii care am condamna orice atac impotriva jurnalistilor. Nu putem insa sa nu tinem cont ca am primit plangeri de la Curtea Constitutionala si Consiliul Superior al Magistraturii in legatura cu campanii orchestrate in media impotriva independentei magistratilor, fie judecatori, fie procurori, iar aici avem o problema din punct de vedere al independentei justitiei”, a spus Barroso.

El a explicat astfel, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta, ca oficialii CE nu au recomandat o solutie concreta pe aceasta tema in ultimul raport privind situatia din Romania, dar au considerat considerat important totusi sa mentioneze existenta unei astfel de probleme, pentru a fi „corectata” de catre autoritatile de la Bucuresti.

Presedintele CE a sustinut totodata ca la Bruxelles au fost primite plangeri nu doar din partea Consiliului Superior al Magistraturii si Curtii Constitutionale, ci si din partea a numeroase organizatii.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos