Loading...
Judecatorii de la ICCJ si procurorii de la DNA demasca incercarea tendentioasa a fugarei Udrea: nu a obtinut statut de refugiat politic! – Circul Politic

Judecatorii de la ICCJ si procurorii de la DNA demasca incercarea tendentioasa a fugarei Udrea: nu a obtinut statut de refugiat politic!

Presedintele Completului de 5 judecatori de la ICCJ, Mirela Sorina Popescu, a anuntat ca din documentele prezentate de avocatul Elenei Udrea nu rezulta ca aceasta a obtinut statutul de refugiat politic in Costa Rica.

“Din inscrisurile emise de autoritatile din Costa Rica nu rezulta ca Elena Udrea a obtinut statutul de refugiat politic, ci ca a solicitat obtinerea acestui statut. Inalta Curte respinge cererea de audiere prin comisie rogatorie sau prin mijloace de comunicare la distanta”, a spus judecatoarea Popescu, citata de de jurnalistul Ionel Stoica.

Un procuror de la DNA a declarat vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca, din documentele depuse in instanta de avocatul Elenei Udrea, nu rezulta ca aceasta a primit statutul de refugiat politic in Costa Rica.

„Nu rezulta nicaieri din acel document ca i s-a dat statutul de refugiat. A fost prezentat un carnet provizoriu al solicitantului Elena Udrea, care atesta ca, in 22 februarie, ea a facut cerere de refugiat, iar in 21 martie a avut un interviu, perioada in care transmitea instantei ca este in imposibilitate de a se prezenta la proces. Documentele au titlu provizoriu si evidentiaza ca i se permite sederea si nicidecum ca are statut de refugiat. Luati act de natura tendentioasa de traducere a documentelor. Se vorbeste in actul respectiv de un carnet provizoriu”, a spus procurorul.

Avocatul Elenei Udrea a anuntat vineri, in cadrul procesului Gala Bute, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca fostul ministru a primit statutul de refugiat politic in Costa Rica.

Avocatul Veronel Radulescu a explicat ca a primit vineri dimineata mai multe documente de la Elena Udrea, care atesta faptul ca ea si-a stabilit resedinta in Costa Rica si a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie.

Veronel Radulescu a inmanat judecatorilor respectivele documente, printre care si un memoriu, in care Elena Udrea anunta ca doreste sa fie audiata in dosarul Gala Bute si sa i se acorde ultimul cuvant, prin mijloace de comunicare la distanta (videoconferinta) sau prin procedura de comisie rogatorie.

Sursa: aktual24.ro

Judecatorii de la ICCJ si procurorii de la DNA demasca incercarea tendentioasa a fugarei Udrea: nu a obtinut statut de refugiat politic! was last modified: aprilie 13th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close