Judecatorul Cristi Danilet il demasca pe moralistul Tudorel Toader! Sase protocoale semnate de ministrul Justitiei au iesit la iveala!

164

Judecatorul Cristi Danilet a publicat pe blogul sau 6 protocoale semnate de ministrul Justitiei Tudorel Toader. Asta in contextul in care ministrul a declarat, luni, referindu-se la protocoalele de cooperare dintre institutii din Justitie si SRI, ca acestea sunt „nefiresti”.

„Daca protocoalele ar fi nefiresti in statul de drept, ma intreb cum de domnul Toader a semnat asa ceva sau obliga judecatorii sa respecte asa ceva. Habar nu am. Eu nu sunt filosof, sa spun ce e conform firii si ce nu”, a scris judecatorul pe pagina sa de Facebook.

Cristi Danilet a publicat, de asemenea, un link catre blog-ul sau unde a publicat cele 6 protocoale semnate de Tudorel Toader.

„Mai jos sunt sase protocoale semnate de domnul profesor universitar dr. Toader Tudorel si un altul semnat de ministrul anterior pe care il impune sa fie respectat de catre judecatori. Toate au fost incheiate in statul de drept numit Romania. Eu spun ca ar cam fi legale. Dar daca ma uit la clipul de mai sus nu pot spune ca ar fi si firesti. Caci daca la drept cat de cat ma pricep, la filosofie inca sunt incepator”, a scris pe site-ul sau Danilet, unde a atasat documentele in cauza.

Replica lui Tudorel

Tudorel Toader a precizat ca protocoalele ce vizeaza educatia juridica nu trebuie confundate cu cele care se refera la infaptuirea justitiei, raspunzand criticilor aduse de judecatorul Cristi Danilet, potrivit carora si ministrul a semnat protocoale cu institutii, desi le considera nefiresti.

„A nu se confunda Protocoalele referitoare la infaptuirea justitiei, care trebuie sa fie independenta, cu Protocoalele referitoare la educatia juridica in scoli”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.