Judecatorul Cristi Danilet, lovitura dura pentru Dragnea! CSM si Inspectia Judiciara, sesizate dupa afirmatiile fara precedent ale liderului PSD

Judecatorul Cristi Danilet, fost membru CSM, considera ca ultimele declaratii ale liderului PSD, Liviu Dragnea, trebuie sa intre in atentia CSM si a Inspectiei Judiciare, fapt pentru care magistratul a sesizat, joi, cele doua organisme.

„Azi am sesizat CSM si Inspectia Judiciara cu privire la cele semnalate de Liviu Dragnea in legatura cu influentarea unui judecator suprem”, scrie magistratul Cristi Danilet, pe contul sau de Facebook.

Mai jos, postarea integrala a judecatorului Cristi Danilet cu privire la motivele care au stat la baza acestui demers:

Dragnea, aseara: ”Este un ofiter ()… care este militar (…) si care mi-a zis ca a participat la niste discutii cu anumiti sefi din niste institutii care spuneau ca a fost aranjat un judecator din complet, dar se lucreaza in continuare.”
Sunt doua aspecte aici:
1. Primul aspect, grav: intâlnirea dintre Presedintele Camerei Deputatilor cu un ofiter activ al serviciilor de informatii pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instantei supreme. Aici ar trebui sa intervina CSM pentru a atrage atentia asupra institutiilor statului in legatura cu implicarea voluntara a unor ofiteri in discutii si analize despre justitie.
2. Al doilea aspect, mult mai grav: declaratia cum ca unul dintre judecatorii cauzei ar fi fost influentat in solutia sa. in aceste conditii, Inspectia Judiciara trebuie sa se sesizeze: sa il audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofiterului de informatii, acesta din urma sa fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a facut influenta si asupra cui, iar judecatorul in cauza si restul membrilor din complet sa fie audiati. Daca totul a fost o minciuna, trebuie ca CSM sa iasa public sa arate acest lucru, iar independenta completului de judecata si reputatia profesionala a fiecarui membru al completului sa fie aparate! Daca cele relatate sunt reluate, sa inceapa de urgenta procedurile judiciare.

Judecatorul Cristi Danilet, lovitura dura pentru Dragnea! CSM si Inspectia Judiciara, sesizate dupa afirmatiile fara precedent ale liderului PSD was last modified: iulie 12th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre